Her er «Årets anmelder»

Zuhair Abdi er én av 800 ungdommer som har skrevet anmeldelser på uprisen.no. Nå er hun kåret til Årets anmelder.


Zuhayr Abdi er elev i 10. klasse ved Finnsnes ungdomsskole. Hun er kåret til Årets anmelder 2015 for sine anmeldelser av fjorårets norske ungdomsbøker på uprisen.no.

 

Totalt 800 ungdommer fra hele landet skrev anmeldelser på uprisen.no i 2015. På bakgrunn av disse anmeldelsene nominerte en jury på fire ungdommer fem bøker til Uprisen – altså årets ungdomsbok.

Disse fem bøkene leses nå av syv juryklasser rundt i Norge, og vinnere kåres under Litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai.

 

Les også: Og de nominerte er

 

Overrasket vinner

Årets anmelder har, ifølge Foreningen !les, skrevet mange og gode anmeldelser, og ble overrasket over utmerkelsen.

– Jeg ble veldig overrasket! Det er mange som ikke leser. Hvis jeg anmelder, kan kanskje andre ungdommer finne bøker de liker, sier Abdi.

Prosjektleder for Uprisen i Foreningen !les, Bjarte Bakken, sier Abdi har levert anmeldelser siden 2014 og mener hun helt klart har utviklet seg som skribent.

– Hvis jeg skal prøve å beskrive henne som anmelder, vil jeg si at hun er tydelig, engasjert og presis. På relativt få setninger setter hun leseren inn i handlingen. Abdi er en inspirasjon både for oss som jobber med litteraturformidling og for unge lesere. For Uprisen er hun gull verdt, legger han til.

 

Foreningen !les og Uprisen

Foreningen !les er en ideell organisasjon og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom. www.foreningenles.no

Uprisen er ungdommens egen kåring av årets norske ungdomsbok utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid med Litteraturfestivalen på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken. www.uprisen.no

 

Les også: Uprisen til Sigbjørn Mostue