«Trollkrittet» til Magnhild Winsnes

Årets vinner av NBUs debutantpris, Trollkrittet, er "innovativ, grensesprengende og unik".

Manghild Winsnes er tildelt debutantprisen «Trollkittet» for den grafiske tegneserieboka «Hysj» (Aschehoug, 2017).

Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres (NBU) debutantpris «Trollkrittet» er foreningens pris til fjorårets beste skjønnlitterære barne- eller ungdomsbokdebutant. Prisjury er Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres litterære råd.  Prisbeløpet er på 25 000 kroner, samt et diplom laget av Stian Hole. Prisen deles ut for åttende gang, i morgen 14.april på Leangkollen Hotell i Asker.

I begrunnelsen skriver juryen blant annet:

Årets vinner av NBUs debutantpris, Trollkrittet, er innovativ, grensesprengende og unik. Forfatteren lar oss få kikke inn livet til tre kusiner en sommeruke, der de står i krysningspunktet mellom barn, ungdom og voksen. (…) Den norske barne- og ungdomslitteraturen endres med denne boka. Magnhild Winsnes har laget et mesterverk av en debutbok. Hysj er et stort løft for visuell fortelling i Norge og påvirker forventningene til hva en ungdomsbok kan være.

Magnhild Winsnes er illustratør og animatør. Hun har blant annet hatt art direction på kinofilmen om Albert Åberg og vært hovedanimatør på filmen «Moulton og meg», som ble nominert til Oscar i 2015.

 

Foto: Åse Holte