Tre hele dager med barnebøker!

Audhild Solberg (Foto: AKAM1K3)

I morgen braker det løs: Audhild A. Solberg (bildet) er bare en av forfatterne du kan møte på Barnebokfestival 2015 - hvor det blir over 60 gratisarrangementer i Oslo sentrum.

I morgen begynner festivalen som hyller barneboka i tre hele dager. Lørdag er den største publikumsdagen for Barnebokfestival 2015 hvor leserne – store som små – kan høre og møte Norges fremste barnebokforfattere. Alle arrangementene er gratis.

– På Barnebokfestival 2015 vil foreldre, barn og ungdom oppleve det mest spennende som utgis innen ny, norsk barne- og ungdomslitteratur, sier Ellen Hogsnes i festivalkomiteen.

Den offisielle åpningen er i morgen kl. 10.00 hos Cappelen Damm. Dit kommer det 200 femte- og syvendeklassinger for å høre Knut Nærums prolog samt forfatterne Heidi Linde, Bjørn Sortland og Audhild A. Solberg fortelle om sitt forhold til barnebøker.

 

B&S 24-25 ill Barnebokfest

Lover mange spennende programposter: Ellen Hogsnes i Festivalkomiteen.

 

Kjente figurer

Lørdag kan de minste møte kjente figurer som Karsten og Petra, Jakob og Neikob, Tambar, Ludde, Pulverheksa og Emma og Thomas.

 

KarstenOgPetraPaBiblioteket

Karsten og Petra er blant de mange kjente figurene du kan møte på Barnebokfestival 2015.

Samme dag kan de litt eldre barna høre forfattere snakke om jenter i litteraturen som tøffe eller bitcher, og høre om skurker og helter i bøker med Jørn Lier Horst, Levi Henriksen og Lars Mæhle. Det er også karrieretips å få fra popstjerne Marion Ravn og økonom Silje Sandmæl på arrangementet Slik blir du statsminister.

 

Rybak lanserer bok

En av forfatterne som lanserer bok på Barnebokfestivalen er Alexander Rybak. Han skal spille fele og Dennis Storhøi skal lese høyt fra Rybaks debutbok Trolle og den magiske fela.

Den nevnte duoen Rybak og Ravn er ikke de eneste artistene som kommer. Linn Skåber, Bård Tufte Johansen og Anders Bye er alle aktuelle med hver sin bok de har oversatt til norsk.

Totalt bidrar over 100 barnebokforfattere og illustratører fra hele Norge på totalt 61 gratisarrangementer under Barnebokfestival 2015.

 

På 11 scener

Arrangementene foregår på 11 ulike scener i Oslo sentrum: I forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i Norsk Barne- og Ungdomsbokforfatteres lokaler.

17 forlag er arrangører: Aschehoug, Cappelen Damm, Det norske Samlaget, Ena forlag, Figenschou, Forlagshuset i Vestfold, Gresvik forlag, Gyldendal, Juritzen, Kagge, Lydbokforlaget, Magikon, Mangschou, Omnipax, Orkana, Piggsvin forlag og Vigmostad og Bjørke.

Dessuten er sju samarbeidspartnere er tilknyttet festivalen: Den norske Bokhandlerforening, Foreningen !les, Grafill, IBBY Norge, Norsk barnebokinstitutt (NBI), Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Ubok.