Townshend romandebuterer

Pete Townshend (Foto: WikimediaCommons)

"The Who"-gitarist Pete Townsend romandebuterer "The Age of Anxiety".

Pete Townshend, kjent som gitaristen i The Who, er i november klar med sin debutroman, The Age of Anxiety. Boken er en del av et større multimedia-prosjekt, som vil fortelle samme historie i ulike medier. Det melder The Guardian.

Townshend sa at han for ti år siden bestemte seg for å skrive “et stort epos som kombinerer opera, kunstutstilling og roman”.

Romanen er nå ferdigskrevet og har blitt antatt hos forlaget Coronet, et imprint under Hodder & Stoughton. Operaen og kunstutstillingen er fremdeles under utvikling, og lanseringsdatoen for disse er ukjent.

Vittig og upålitelig

– Jeg er en ivrig leser, og har virkelig kost med meg å skrive denne boken. Jeg er også glad for at mesteparten av musikken til operaoppsetningen er ferdig komponert, klar til å fremføres. Det er utrolig spennende, sa Townshend.

Handlingen i The Age of Anxiety er satt til London, og forlaget opplyser at boken vil handle om angsten i det moderne liv og galskap som strekker seg over to generasjoner. Boken vil sentrere rundt en familie bosatt i London, «deres elskere, kollaboratører og venner.»

Forlegger i Coronet, Mark Booth, sier The Age og Anxiety er en “stor rocke-roman”, og at fortellerstemmen er «vittig og upålitelig»:

– Romanen fanger galskapen som råder i musikkbransjen, og viser Townshends sleipe sans for humor og talent for å skrive dialog, sier Booth.

Ikke fremmed

Men Townsend er ikke en fremmed i den britiske bokbransjen. I 1977 startet han sitt eget Imprint, Eel Pie Publishing, og åpnet en bokhandel kalt Magic Bus i Richmond. Bokhandelen er fremdeles åpen, under det nye navnet Open Book.

I 1983 begynte han å jobbe som redaktør i Faber & Faber, og arbeidet her med flere musikeres bøker, som blant annet biografien til Eric Burdon, vokalist i Animals.

Townshend har også tidligere skrevet skjønnlitterære verker. I 1985 utga han novellesamlingen Horse’s Neck. Townshend har også skrevet en upublisert roman kalt Ray High and the Glass Household. Selv om boken aldri ble utgitt, endte flere av bokens elementer opp på soloalbumet Psychoderelict fra 1993.