Tom sikret seg biografigodbit

Og Sir Paul har skrevet forordet til Eirik "The Norwegian"s selvbiografi, som kommer på Libretto forlag.

Den verdenskjente plateprodusenten Eirik Wangberg, med tilnavnet «Eirik The Norwegian» kommer med selvbiografi til høsten. Det er lille Libretto forlag som serverer godsakene som mange musikkelskere vil sluke.

 

Det sies at det var selveste Paul McCartney som ga Eirik Wangberg tilnavnet. De to har jobbet sammen ved flere anledninger, og Eirik var med på å produsere RAM, McCartneys andre plate etter oppløsningen av The Beatles i 1970.

 

org EirikPaulLinda
Liv blant stjerner: Eirik sammen med Paul og Linda McCartney.

 

Be sure to wear some flowers in your hair 

Men det er ikke bare Sir Paul som har nytt godt av Eirik Wangbergs ferdigheter. Også Michael Jackson, Beach Boys, Diana Ross, Janis Joplin, Jimi Hendrix og Carole King har jobbet med nordmannen.

Da Scott McKenzie spilte inn det som har blitt en av verdens mest spilte poplåter gjennom tidene, «San Francisco – Be Sure to Wear Some Flowers in Your Hair» satt Wangberg bak spakene. «The Norwegian» har stått bak en pen samling «number one»s» på verdens hitlister gjennom årene.

 

Personlig tragedie 

I boken forteller han om alt dette, men også om sin personlige tragedie, tapet av sønnen Kristian, som mistet livet da han tjenestegjorde for USA i Afghanistan.

Wangberg har naturlig nok aldri kommet over tapet av sønnen, som falt i Afghanistan 23 år gammel i 2003.

Wangberg kritiserer og klandrer USAs daværende president Georg W. Bush fordi han valgte å sende soldater fra Nasjonalgarden til Afghanistan, stikk i strid med alle løfter. Etter endt tjeneste i Afghanistan skulle Kristian etter planen flytte fra Los Angeles, der han var født, og til faren i Oslo.

 

Enmannsforlag

Tom Thorsteinsen i enmannsforlaget Libretto har gitt ut flere musikkbøker og biografier tidligere. I fjor høst kom Rolling Stones-gitarist Keith Richards’ fortelling om bestefaren Gus i boken Gus og meg. Flere andre rockehelter har også kommet med biografier på det lille forlaget.

 

DSC01251
Libretto har gitt ut flere rockebiografier tidligere.

 

Eirik «The Norwegian» Wangberg (f. 1944) er født i England, oppvokst i Oslo, der han blant annet spilte i bandet The Cool Cats på sekstitallet. Etter å ha bodd i USA i mange år flyttet han og familien til Trondheim i 1980. I dag bor han i Sverige. Biografien Mitt liv blant stjerner er ført i pennen av journalisten og forfatteren Stein Slettebak Wangen. Og Sir Paul McCartney har skrevet forordet i boken, som kommer til høsten.