Tøff start for Eldorado

Styreleder og Bazar-forlegger Øyvind Hagen tror det kommer bedre tider.

Nordens største bokhandel, Eldorado, sliter med anstrengt økonomi. Oppussingen av de 3200 kvadratmeter store lokalene i det gamle kinobygget i Torggata i Oslo ble betydelig dyrere enn forutsatt. Det er selskapet Read Entertainment – eid av Christian Skrede, Hans Christian Hjelseth og Bazar Forlag (Øyvind Hagen) – som driver Eldoradogården og Eldorado Eiendom.

 

Millionsprekk

I følge Dagens Næringsliv er det meldt i tre inkassokrav på til sammen 1,6 mill kr etter høstens oppussing. I tillegg må Eldorado betale ned på et lån i Sandnes sparebank på 45 mill kr. Årsaken til den pressede situasjonen er at oppussingen av bygget og bokhandelen kostet 5,2 mill kr. mer enn de budsjetterte 40 mill. To forlag, Bazar og Cappelen Damm, har dessuten tatt pant på henholdsvis seks og en mill kr i gården i Torggata.

Daglig leder Christian Skrede understreker overfor DN at selv om bokhandelen sliter, har kjøpet av gården vært en gullkantet investering. Read Entertainment kjøpte Eldoradogården for 28 mill kr i 2011. Etter at gården ble omregulert til handelsvirksomhet  skal den i følge Skrede være verdt 125 mill kr, ut fra en verdivurdering som ble gjort i sommer.

 

Realistisk å nå 40 mill

Styreleder og Bazar-forlegger Øyvind Hagen bekrefter at DNs opplysninger er korrekte: – Jo, dessverre. Tallene er korrekte. Det har vært en tøff start for oss.

Read Entertainment er i samtale med flere aktuelle investorer og håper en snarlig kapitaltilførsel vil få dem ut av skvisen: – Det er dialog med investorer, men jeg kan ikke kommentere hvem disse er, sier Hagen.

Målet er en årsomsetning på 40 mill kr. Er det realistisk?

– Ja. Det er et stykke dit, men jeg mener det er realistisk. Kanskje ikke i 2014, men på lengre sikt kan vi nå dit. Vi hadde en veldig laber start, men i desember smalt det skikkelig. Det er forhåpentligvis et tegn på at butikken begynner å bli bedre kjent blant folk, sier Øyvind Hagen til BOK365.