Tiltalt for Aden-hets

Islamisten Ubaydullah Hussain oppfordret til steining forfatteren Amal Aden (bildet) for hennes homofile legning.

Islamisten Ubaydullah Hussain (28) er tiltalt å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning, melder VG. Hussain har ved flere anledninger stått frem som talsmann for «Profetens Ummah», en av de ekstreme islamistiske gruppene i Norge.

 

«Burde ha steinet henne til døde»

Bakgrunnen for de hatefulle ytringene var en voldsepisode mot Amal Aden i Oslo i november i fjor, hvor hun skal ha blitt angrepet av to somaliske kvinner. Dagen etter hendelsen var islamistlederen aktiv i en debatt på Facebook der vold mot forfatteren og samfunnsdebattanten var tema, ifølge tiltalen.
«Jeg er helt enig. De burde absolutt ikke slå henne. De burde ha steinet henne til døde da praktisering av homofili skal straffes med døden. Måtte Allah SWT ta vare på våre mødre som kjemper for Haq og vekke oss brødre som sover!!!», skrev Hussain.

 

Var gatebarn i Somalia

Amal Aden (pseudonym) har de senere år blitt en sentral forfatterstemme i Norge, med flere bøker på samvittigheten: Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne (2008), ABC i integrering – 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnet (2009), Min drøm om frihet (2009) , Det skal merkes at de gråter – Om likestilling blant somaliere i Norge (2011)  og Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger (2012), alle utgitt på Aschehoug Forlag. Hun er fast spaltist i Dag og Tid og har siden 2008 vært en aktiv foredragsholder – med fokus på temaer som likestilling, homofile minoriteter, integrering, mestring og det flerkulturelle Norge.

Før hun begynte med forfatter- og foredragsvirksomhet levde hun et turbulent og omflakkende liv. Hun kom til Norge 13 år gammel i 1996. Da hadde hun levd som gatebarn i Somalia i flere år. Starten i Norge og møtet med ble også tøff – og endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata også i Oslo.

 

Nekter straffeskyld

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Carl Fredrik Fari og vil bli lagt til straffesaken mot islamistlederen som starter i Oslo tingrett i slutten av januar. 28-åringen er også tiltalt for trusler og diskriminerende og hatefulle ytringer mot to journalister. Hussain nekter straffeskyld i saken, melder VG.

 

(Foto: Aschehoug Forlag)