Til topps med «Vinterprinsen»

Elaine Høymo fra Stadsbygd kom til topps i Commentum Forlags barnebokkonkurranse med fortellingen om Vinterprinsen.

Totalt var et hundretalls bidrag påmeldt i konkurransen. I finalerunden satt man igjen med fem høyt kvalifiserte bokmanus, i følge juryen, som også kunne konstatere at Vinterprinsen skilte seg ut.

Elaine Høymo (f. 1973) er bosatt på Fosen i Sør Trøndelag sammen med sine to katter. Hun er utdannet helsefagsarbeider. Vinterprinsen er hennes første barnebok, og den er illustrert av Lena Mari Nilsen fra Røyken.

«Nikoline sitter innelåst på et loftværelse i Lysdalen. Hun drømmer om at en prins med ravnesort hår og vinterhud skal komme og befri henne. Samtidig blir vinterprins Nikolai til i Drømmeland. Han drømmer om Nikoline, og gjør hva han kan for å finne fram til henne i Lysdalen. På veien får han hjelp av tre fælinger, men det kan komme til å koste ham dyrt. Et eventyr med forviklinger og motstand, men hvor håpet om lykke gir pågangsmot og kraft. Vil det lykkes Nikoline og vinterprinsen å få hverandre?»

Boken lanseres under Litteraturdagene i Sandnes i november. Overskuddet fra boksalget går til stiftelsen Sykehusbarn Vest, som jobber for å gjøre sykehushverdagen lettere for barn som er innlagt på sykehus med alvorlige lidelser.