«Hulebjørnens klan» snart tv-klar

Jean M. Auels suksess-serie om steinalderpiken Ayla skal bli et historisk tv-drama.

Auels seks bok lange serie har solgt mer enn 60 millioner eksemplarer over hele verden siden den første boken utkom i 1980, og i 2015 får du altså se serien på tv.

Det er tv-kanalen Lifetime som har bestilt en pilot av serien, som et ledd i sin nye strategi for å tiltrekke seg nye seere. Kanalen har tidligere vært kjent for å lage melodrama primært rettet mot kvinner, men forsøker nå å gå nye veier. Prosjektet vil bli en samproduksjon mellom blant annet Fox 21 og Lionsgate.

– Jeg har alltid beundret det tidløse verket til Jean M. Auel, og dette prosjektet har alt: episk historiefortelling, gode karakterer og en unik verden som aldri har vært utforsket på tv tidligere, sier Rob Sharenow, sjef for Lifetime i en pressemelding

Auel skal selv være med på å produsere tv-serien, sammen med navn som Ron Howard, Brian Grazer og Allison Shearmur. Linda Woolverton, som har skrevet manus til filmer som Løvenes konge, Maleficent og, skal skrive manus til pilotepisoden. Hulebjørnens klan har vært festet til filmrullene tidligere I 1986 kom det en film basert på den første boken, hvor Daryl Hannah hadde hovedrollen som Ayla.