Til topps i Tyskland igjen

Maja Lunde (Foto: Vebjørn Rogne)

Maja Lundes suksess i Tyskland fortsetter. I dag går den ferske pocketutgaven av "Bienes historie" rett opp på førsteplass på Der Spiegels bestselgerliste.

Die Geschichte der Bienen von Maja Lunde

Etter 78 sammenhengende uker på bestselgerlisten med Die Geschichte des Bienen i hardcover, suser altså pocketutgaven av samme bok rett inn som nummer én i sin første hele uke i salg. Og i Maja Lundes norske agentbyrå er man naturlig nok henrykt.

– Ja, etter at Bienes Historie nådde førsteplass på listene selveste 17.mai 2017, etter at det ble klart at den var den mest solgte boka i noen sjanger i Tyskland i 2017, og etter at Biene og oppfølgeren Blå inntok 2. og 3. plassen på bestselgerlisten samme uka i mars 2018, har vi for lengst sluppet opp for adjektiver for hvor stort dette er. Men dagens førsteplass er nok en bekreftelse på Maja Lundes enestående posisjon blant tyske lesere, sier Maja Lundes agent Annette Orre i Oslo Literary Agency til BOK365.

Glad: Annette Orre. Foto: Kristina Giske

To typer pocket

Man opererer med tre salgslister i Tyskland: «Hardcover», «taschenbücher», som er større pocetbøker med innbrett for salg i bokhandel, og til sist mindre pocketbøker for salg i butikk og kiosk. Maja Lunde går til topps i den midterste kategorien, altså de større pocketbøkene.

Lunde, som også er aktuell med juleboka Snøsøsteren (Kagge) sammen med illustratør Lisa Aisato, er i øyeblikket på turne i Tyskland med Blå/Die Geschichte des Wassers, og reiser tilbake til Tyskland i oktober for å fronte gjesteland Norge under årets bokmesse i Frankfurt.

Forøvrig ligger Jo Nesbøs Dürst på sjetteplassen på samme liste som Maja Lundes bok. Den er inne i sin åttende uke på listen.

Du kan se den tyske bestselgerlisten for det tyskerne kaller «Taschenbücher» her.