Ti barnebøker du kan lese på stranda

Lurer du på hva barna skal lese på stranda denne sommeren? Her er noen anbefalinger fra oss:

Sommerferien er over oss, og det betyr lesetid. Lurer du på hva barna skal lese på stranda denne sommeren? Her er noen anbefalinger fra oss:

 

Rose Lagercrantz og Eva Eriksson (ill.): Livet ifølge Danni (Omnipax)

 

Dette er en sjarmerende sommerfortelling for småskolebarna. Danni er ferdig med førsteklasse og har sommerferie. Hun er med bestevenninnen Ella Frida til sommerøya hennes. Men så kommer pappa til øya, og Danni blir IKKE glad for overraskelsen han har med seg. Han har nemlig med seg en kjæreste!

 

 

 

Johanna Lindbäck: Kanskje sammen (Mangschou)

 

Denne boken passer godt til mellomtrinnet, og handler om den første forelskelsen. Ivan og Majkan har hengt sammen for å få alle i klassen til å tro det er noe mellom dem – men de er faktisk bare venner. Dette for å vise at Majken ikke er kjedelig. Men hvis de bare er venner, hvorfor blir Majken så glad når hun ser Ivan, og merker at hjertet begynner å banke? Har hun kanskje lyst til å være sammen med Ivan på ordentlig?

 

 

Martin Widmark: LasseMajas sommerferiebok (Cappelen Damm)

 

Lurer du på hva du skal gjøre i sommerferien? Det kan Lasse og Maja hjelpe deg med. I denne boken finner du spennende krimgåter, morsomme aktiviteter og vanskelige oppgaver. Her vil du også finne den nyskrevne fortellingen «Skolens detektivkonkurranse».

 

 

 

 

David Walliams: Den rikeste gutten i verden (Aschehoug)

 

Egentlig kan man trygt anbefale alle bøkene til Walliams som sommerlesning. Dette er bøker alle liker, med en Roald Dahlsk absurd humor. Den rikeste gutten i verden handler om Jon Knoll, den rikeste 12-åringen i verden. Jon har alt han kan ønske seg: sin egen Formel 1-racerbil, 500 par Nike joggesko – og en orangutang til butler. Likevel er han ikke lykkelig, for han mangler en viktig ting – en venn.

 

 

Hilde Hagerup: Bestefar og jeg sparer til hund (Aschehoug)

 

Hagerups nyeste barnebok handler om besteforeldres spesielle forhold til barnebarna. Vi møter Pelle som ønsker seg hund. Mamma sier nei. Men heldigvis har Pelle en ganske vilter og barnslig bestefar, som syns det å skaffe seg en hun er en kjempegod idé. Pelle og bestefar lager dermed en hemmelig pakt om å spare til hund – men de må holde sparetiltaket hemmelig for mamma.

 

 

 

Bjørn F. Rørvik: Bukkene Bruse begynner på skolen (Cappelen Damm)

 

Det er nok flere som bruker sommerferien på å glede seg til første dag i førsteklasse. Da passer Bukkene Bruses tredje fortelling perfekt denne sommeren. Her skal Bukkene nemlig begynne på skolen – eller de skal prøve det i en uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

 

 

 

Jørn Lier Horst: Jakten på tyven-tyven (Gyldendal)

 

Horst har gjort stor suksess med Detektivbyrå nr. 2. Jakten på Tyven-tyven er fjortende bok i serien, men kan fint leses uten å ha lest de tidligere bøkene. Tiril og Oliver drar for å se på det berømte maleriet Tyven, som Kunstmuseet i Elvestad har fått låne i én måned. De oppdager til sin forferdelse at maleriet som henger på veggen er en kopi. Dermed begynner Jakten på Tyven-tyven, og du får være med ved å finne spor, følge ledetråder, knekke koder og løse oppgaver.

 

Audhild A. Solberg: Det spøker for superbitchene (Aschehoug)

 

Dersom du likte Dustedagboka eller Pingla-bøkene, vil superbitchene til Solberg helt klart falle i smak. I den tredje boken skal hele sjuende klasse på leirskole – på et nedlagt hotell høyt oppe på fjellet. Det blir en tur Anne Bea aldri kommer til å glemme. For hvem er det som lager den uhyggelige lyden i kjelleren? Og går det egentlig an å være forelska i to stykker samtidig?

 

 

Kazu Kibuishi: Amuletten 7: Ildfuglen (Fontini)

 

Amuletten-serien har de siste årene blitt en av Norges mest populære bokserier for barn, og nå begynner starten på slutten. I bok nummer syv er en av leiemorderne fra de tidlige bøkene er tilbake, men denne gangen med gode intensjoner. Emily og Trellis må lete gjennom minnene til hans tidligere ofre – men er de ekte eller falske?

 

Erin Hunter: Kattekrigerne (Juritzen jr.)

 

Erin Hunter er et felles forfatternavn for fire anerkjente barnebokforfattere som har skrevet 30 bøker om Kattekrigerne, som har solgt i rundt 10 millioner eksemplarer på verdensbasis. I generasjoner har fire villkattklaner styrt skogen i henhold til eldgamle lover, fastsatt av deres mektige forfedre. Men gamle koder er truet. Tordenklanen er i stor fare og den onde Skyggeklanen vokser seg sterkere hver dag og edle krigere dør under mystiske omstendigheter.