Thorleif Dahls Kulturbibliotek går til Cappelen Damm

TEAMER OPP MED THORLEIF DAHLS KULTURBIBLIOTEK: Tom Harald Jenssen og Cappelen Damm.

– Enestående portefølje med mange skatter fra den kultur- og idéhistoriske verdensarven, sier Tom Harald Jenssen.

Cappelen Damm inngår en samarbeidsavtale med stiftelsen Thorleif Dahls Kulturbibliotek. Sammen skal de ivareta bibliotekets opprinnelige idé ved å bringe litteratur, ideer og filosofi utenfra inn i den norske kulturen, både gjennom oversettelser og ved å satse på kunnskapsformidlende arrangementer.

Thorleif Dahls Kulturbibliotek er en stiftelse som ble opprettet av filologen Thorleif Dahl i 1956. Hans visjon for Kulturbiblioteket var å formidle viktig kulturarv til det norske folk, med særlig vekt på klassisk og norrøn litteratur. Hans mål var å ta vare på det norske skriftspråk og gjøre viktige historiske og filosofiske tekster tilgjengelig på norsk. Det har resultert i en rekke betydningsfulle utgivelser av sentrale kultur- og idéhistoriske verk i norsk språkdrakt.

Ønsker å nå flere

Thorleif Dahls barnebarn, og styreleder i stiftelsen, Kitty Dahl, tror det nye samarbeidet vil bidra til revitalisering og utvikling av porteføljen.

– Vi er svært fornøyde med å ha inngått en samarbeidsavtale med Cappelen Damm. Thorleif Dahls Kulturbiblioteks mål om nå flere og større målgrupper faller godt sammen med ambisjonene til vår nye samarbeidspartner. Nå gleder vi oss til å gå gjennom bibliotekets mange verker for å planlegge nyutgivelser og formidling av relevante tekster i flere formater, sier Dahl i en pressemelding.

DAGLIG LEDER: Anne Gaathaug.

Daglig leder i stiftelsen, Anne Gaathaug, understreker at samarbeidet vil åpne nye muligheter for Kulturbiblioteket.

– Vi har flere prosjekter på gang, og gleder oss til å jobbe med nye ideer om utgivelser som skal oversettes i samarbeid med Cappelen Damm. Det blir spesielt spennende å jobbe med ulike plattformer både med tanke på utgivelser og formidling.

Betydningsfull forvaltning

Administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm er godt fornøyd over å kunne bringe Kulturbiblioteket inn i forlaget:

– I Thorleif Dahls Kulturbiblioteks enestående portefølje ligger det mange skatter fra den kultur- og idéhistoriske verdensarven. Cappelen Damm ser fram til å kunne delta i arbeidet med forvaltning og utvikling av dette betydningsfulle prosjektet, sier Jenssen.