Thomas Enger arrangerer krimfestival

Thomas Enger (Foto: Magne Risnes)

Krimforfatteren Thomas Enger lager krimfestival i sin egen hjemby.

– Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge! Etter 15 år som krimforfatter og etter å ha reist verden rundt med bøkene mine, har jeg gjort meg noen erfaringer om hva leserne vil vite mer om når de møter sine forfatterhelter. Dette tar jeg med meg inn i møtet med mange av mine forfatterfavoritter, sier Thomas Enger.

For Enger betyr det mye å arrangere festival på Jessheim, der han kommer fra, og festivalsjefen har ingen planer om å begynne i det små.

– Krimfestivalen varer i tre dager til ende. Og så avslutter vi med en festkveld på ærverdige Herredshuset midt i Jessheim sentrum der publikum kan få anledning til å sitte sammen med forfatterne og nyte et bedre måltid. Selveste Solveig Kloppen skal være konferansier, forteller han.

– Hun er jo også fra Jessheim, legger han til med et smil.

Forfattere fra inn- og utland

I Ullensaker kommune er de svært begeistret for festivalen.

– Enger er ikke bare en av Norges fremste forfattere, han har også et imponerende nettverk i litteraturfeltet. Dette blir en stor krimfest på Jessheim. Det er bare å glede seg, sier kultursjef Jon Henrik Solheim.

Enger har invitert forfattere fra både inn- og utland. Programmet er ikke klart ennå, men superstjerner som Jørn Lier Horst, Trude Teige, Tove Alsterdal (Sverige), Jan-Erik Fjell, Kjell Ola Dahl, Gunnar Staalesen, Hanne Kristin Rohde og Tom Egeland har bekreftet at de kommer.

Festivalen varer fra 16. til 18. november.