Teige ny president i Rivertonklubben

Trude Teige har skrevet flere bøker om Kajsa Coren. Men hvor jobber Coren?

Trude Teige overtar for Tom Egeland som president i Rivertonklubben.

– Etter fire år som president i Rivertonklubben er det med stor tilfredshet at jeg overlater lederklubben til Trude Teige, sier Tom Egeland.

Gårsdagens utdeling av Rivertonprisen til Unni Lindell, ble altså Tom Egelands siste som president i klubben. Han er trygg på at han overlater vervet i gode hender:

– Jeg har kjent Trude i mange år, både som forfatterkollega og i TV2, og jeg er trygg på at hun vil skjøtte vervet forbilledlig. Hun er en dyktig og allsidig forfatter med stort kontaktnett, hun er tydelig og prinsipiell, og innehar alle de kvaliteter som lederen for landets 150 krimforfattere må besitte.

– Har noen tanker

– Det er et ærefullt verv å få lov til å representere norske krimforfattere og andre som jobber med krimlitteratur, sier Trude Teige.

Teige er utdannet journalist, og har i en årrekke jobbet som reporter, anker og programleder i TV2. Hun debuterte i 2002 med den historiske romanen Havet syng (Samlaget), men er kanskje mest kjent for bøkene om TV-journalisten Kajsa Coren. Nå gleder hun seg til å ta fatt på arbeidet i Rivertonklubben:

– Tom Egeland og styret har gjort et stort arbeid for å revitalisere Rivertonklubben, og jeg har noen tanker om hvordan vi som sitter i det nye styret kan fortsette dette arbeidet. Det er viktig at klubben stimulerer forfattere til å være ambisiøse og at vi løfter fram krimlitteraturen i det litterære landskapet, slik at enda flere forfattere når ut til leserne og skaper leseglede.

Niende presidenten

Rivertonklubben ble innstiftet i 1972, av Bjørn Carling, Sigurd B. Hennum, Gerd Nyquist, Tor Eivind Dahl og Nils Norberg. Sistnevnte skriver følgende om klubbens spede begynnelse i Mordets muntre søskenflokk, Rivertonklubbens historie:

«Tre ting syntes opplagte fra starten: Klubbens fremste oppgave skulle være å fremme kvantitet og kvalitet i norsk kriminallitteratur, og den burde derfor dele ut en årlig pris til beste verk i genren (Hennums idé); klubben måtte ta sitt navn etter den fremste norske kriminalforfatter gjennom tidene, vår (til da) eneste internasjonale stjerne, Stein Riverton; og Gerd Nyquist var selvskreven som Rivertonklubbens første formann.»

Trude Teige blir den niende presidenten i klubbens historie, og den tredje kvinnen som får dette vervet.