«Tante Ulrikkes vei» til scenen

Zeshan Shakar (Foto: Julie Pike)

Zeshan Shakars debutroman "Tante Ulrikkes vei" blir teater. Det er Det Norske Teatret som setter opp stykket på sin nye samarbeidsscene i Groruddalen.

Til våren får Det Norske Teatret en ny scene der de kan presentere samtidsdramatikk som betyr noe spesielt for folk i området. Satsingen på Rommen Scene handler ifølge teatersjef Erik Ulfsby om å ta historien vår på alvor.

Tar Zeshan Shakar til scenen: Teatersjef Erik Ulfsby

– Norge er i endring, og Oslo er byen som endrer seg raskest av alle. Nye fortellinger, ny estetikk og nye stemmer skal løftes frem,. Først ut er Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar, sier han.

– Hvorfor akkurat dette stykket?

– Vi ønsker å lytte til folk som bor i Groruddalen og vi går inn i et samarbeid som vi tror vi kan dra veksler på til glede for et større og mer mangfoldig publikum. I tillegg til at vi faktisk trenger mer plass. Alle våre scener er på det nærmeste fulle, sier teatersjef Erik Ulfsby.

Fikk debutantprisen

Zeshan Shakar (f. 1982 i Oslo) er oppvokst på Stovner. Han er utdannet statsviter, og har også studert økonomi på BI. Shakar har arbeidet i ulike departementer, direktorat og nå på Oslo rådhus. Han debuterte høsten 2017 med romanen Tante Ulrikkes vei.

Shakar fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for romanen, som handler om to gutter som vokser opp i nettopp Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. «Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef», skriver forlaget om boken, som nå altså blir teater på Rommen Scene.

Hjembydelen

Rommen scene ligger i Shakars hjembydel på Stovner og åpnet i 2010. Det er en profesjonell scene, som huser både lokale talenter og profesjonelle utøvere innenfor et bredt kulturuttrykk. Scenen leies også ut til eksterne brukere, som blant Det Norske Teatret når de  innleder et samarbeid til våren.

Rommen Scene har 200 sitteplasser i amfi eller 350 ståplasser, og daglig leder ved Rommen Kultursenter gleder seg også over samarbeidet med Det Norske Teatret:

– Vi på Rommen Kultursenter synes det er storartet at de satser på og med oss her i Groruddalen, sier han.

Prosjektet er støttet av Oslo Kommune, Bydel Stovner, OBOS og Kulturdepartementet, og Tante Ulrikkes vei får premiere i juni 2019.