Superpar sikrer superjul

MED EVENTYRLIG SUSESS: Lisa Aisato og Maja Lunde. (Foto: Sturlason / Kagge)

– Å jobbe med denne boken har vært en juledrøm, sier Maja Lunde. I høst kommer hun og Lisa Aisato med boken «Snøsøsteren».

Forfatter Maja Lunde og illustratør Lisa Aisato ferdigstiller i disse dager juleboka Snøsøsteren, som kommer ut på Kagge forlag i oktober 2018. Dette er første gang suksessforfatteren og suksessillustratøren samarbeider, og boka er allerede forhåndssolgt til Danmark.

– Å jobbe med denne boken har vært en juledrøm. Lisa Aisato har laget så vakre illustrasjoner at jeg må klype meg i armen hver gang jeg ser dem, sier Maja Lunde.

Julefortelling i 24 deler

Snøsøsteren er en julefortelling for hele familien, og er delt inn i 24 kapitler.

– Majas tekst gir rom til å vise de store kontrastene mellom liv og død, varme og kulde, vennskap og ensomhet. Jeg gleder meg veldig til å dele denne eventyrlige boka med barn og voksne som elsker julen, sier Lisa Aisato.

Snøsøsteren handler om Julian som fyller ti år på selveste julaften. Vanligvis er det årets beste dag, fylt med de fantastiske luktene fra pepperkaker og klementiner, lyden fra knitring i peisen, pyntet juletre og tente stearinlys. Men i år er ingenting som det pleier. Familien bærer nemlig på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde, og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst. Så en dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel. Men så viser det seg at Hedvig skjuler en hemmelighet…

Kagges forlagssjef Jorunn Sandsmark har stor tro på boka.

– Snøsøsteren blir en gripende, varm og vakker bok som har alle forutsetninger for å bli en moderne juleklassiker, sier Jorunn Sandsmark.

 

(Hovedfoto: Sturlason)