Bokmarkedet opp 9 prosent

ØKER: Strømming av bøker står for mye av inntektsøkningen i det norske bokmarkedet. (Foto: Thomas Bethge - iStock)

GLEDELIGE BOKTALL: Strømmetjenstene viser en vekst på 38 prosent i tredje kvartal. Forlagenes inntekter fra strømmingen summerer seg med dette til 181 millioner kroner så langt i år. Det totale bokmarkedet viser med dette en vekst på hele 9 prosent for året som helhet.

Av en eller annen årsak, antagelig Stockholms-børsen hvor Storytel AB rapporterer sine tall, må vi vente helt til slutten av oktober for å få kvartalstallene fra strømmetjenestene.

Som kjent er det to dominerende strømmetjenester som kniver, størst er Storytel Norge (eiet av Storytel AB og Cappelen Damm), omtrent halvparten så stor er Fabel fra Lydbokforlaget (eiet av Aschehoug og Gyldendal).

Veksten i strømmingen utgjør ganske nøyaktig 50 millioner kroner, sammenlignet med i fjor. Legger man disse millionene på toppen av kvartalstallene for resten av bokmarkedet, viser markedet en vekst på hele 9 prosent for årets ni første måneder.

Det eneste stedet man kan spore nevneverdige fall er pocketbokomsetningen som viser en nedgang på 7,8 prosent. Læremiddel til grunnskolen viser også svikt, årets fagreform til tross.

Les også: Månedsstatistikken: Positive september-tall