Stormen er Årets bibliotek

"Stormen bibliotek er et fyrtårn som ikke bare lyser opp Bodø, men regionen rundt."

– Stormen er et kulturkvartal, der samarbeid med eksterne aktører var tenkt på allerede fra begynnelsen av. Dette har de tatt på høyeste alvor, og har en egen koordinator som planlegger, utvikler og gjennomfører arrangement, sier Norsk Bibliotekforenings leder Mariann Schjeide.

Stormen bibliotek ble kåret til Årets bibliotek 2018 i skarp konkurranse med Longyearbyen folkebibliotek og Deichman Stovner. Prisen ble delt ut av fjorårets vinner Reinert Mithassel ved Biblo Tøyen torsdag ettermiddag.

Et fyrtårn

Stormen bibliotek har siden åpningen for fire år siden vært en het kandidat for den gjeveste prisen et bibliotek kan få. Biblioteket har økt besøkstallet sitt med det tredobbelte siden åpningen.

MED HAVNE-UTSIKT: Stormen biblitotek har fin utsikt av havna i Bodø

I juryens begrunnelse til nominasjonen trekkes særlig frem inspirasjonskilden biblioteket har vært for nabokommunene:

«Stormen bibliotek er eit fyrtårn som ikkje berre lyser opp Bodø, men regionen rundt. Det har inspirert også mindre kommunar rundt som ser bibliotek som ein viktig aktør i si stadutvikling. Sidan opninga for fire år sidan har Stormen etablert seg som eit naturleg samlingspunkt og møteplass for folk i og rundt Bodø. Faktisk er besøkstalet firedobla sidan opninga.

Stormen er eit kulturkvartalet, der samarbeid med andre var tenkt på allereie frå byrjinga av. Dei har ein eigen koordinator som planlegg, utviklar og gjennomfører arrangement. Stormen har også vore vertskap for tv-overførte valsendingar og for litteraturprogrammet «Brenner». Det er med på å ytterlegare setje biblioteket på kartet.»

Juryen

Det kom inn 50 forslag på 28 ulike bibliotek, og tre nominerte er plukket ut.

Juryen har bestått av:

Sven Egil Omdal, journalist og samfunnsdebattant

Mette Møller, generalsekretær i Forfatterforeningen

Runar Gudnason, musiker, vokalist i Side Brok

Reinert Mithassel, Biblo Tøyen, fjorårets vinner

Mariann Schjeide, leder av Norsk Bibliotekforening

 

(Foto: Ernst Furuhatt)