Sørum blir «NBI-rektor»

Steffen Sørum (Foto: Privat)

Steffen Sørum blir ny leder for utdanningen i skrivekunst og litteraturformidling ved Norsk barnebokinstitutt.

– Jeg gleder meg til å få være med i et nytt kapittel i norsk barnelitteratur-historie. De 15 studentene som kommer inn på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning annethvert år er privilegerte fordi de både kan utvikle eget forfatterskap og dykke ned i barnelitteraturen og jobbe med formidling, sier Steffen Sørum om sin nye stilling.

Tøff konkurranse

Han vil ruste studentene sine for den nye forfatterhverdagen:

– Boken har aldri før vært i konkurranse med så mange andre medier om tid og oppmerksomhet. Fremtidens forfattere og formidlere må evne å møte disse utfordringene og gjøre litteraturen relevant. Forfatterutdanningen vil være et viktig fundament for å etablere seg som forfatter og formidler i dag, sier Steffen R. M. Sørum.

Sørum kommer fra en redaktørstilling hos forlaget Cappelen Damm, der han har vært i 16 år. Han har selv gitt ut en rekke bøker, og har selv bakgrunn fra skrivekunstutdanning. Før han debuterte var han elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Senere har han utgitt 3 romaner for voksne, 3 for ungdom, og 12 barnebøker i forskjellige sjangre.

Allsidig kompetanse

– Norsk barnebokinstitutt er glade for at det er Steffen R. M. Sørum som blir med oss i videreføringen av vår utdanning i skrivekunst og litteraturformidling når utdanningens nåværende leder Dag Larsen trekker seg tilbake sommeren 2019, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt, Kristin Ørjasæter, og legger til:

– I sin nåværende jobb har Sørum jobbet med mange sentrale forfatterskap, og lagt ned et viktig arbeid i utviklingen av norske tegneserieromaner. Han har også lang erfaring med litteraturformidling til barn og unge. Hans allsidige kompetanse vil komme godt med i videreutviklingen av studiet, avslutter Ørjasæter.

Sørum tiltrer stillingen hos Norsk barnebokinstitutt 1. mars 2019.