Sørlandets litteraturpris til homobok

– At HOMO-boken vinner på Sørlandet er selvfølgelig ekstra gøy, sier forlagssjef Wenche Haugsand.

Sørlandets litteraturpris ble i dag tildelt Anette Trettebergstuen og Bård Nylund for «Homo-boka» i klassen «Sakprosa».

 For oss i Pitch Forlag er dette en stor dag. At en våre bøker, og spesielt HOMO-boka, får en så viktig og stor pris som Sørlandets litteraturpris, er vi selvfølgelig superglade for, sier forlagssjef i Pitch Wenche Haugsand, som syns det er ekstra stas å vinne denne prisen på Sørlandet:

Anette Trettebergstuen og Bård Nylund har skrevet en interessant, morsom og ikke minst viktig bok. De har skrevet en bok mange har hatt glede av og som mange vil ha glede av – i mange år fremover. Som undertittelen sier er dette boken for deg som lurer på om du er eller har lyst til å bli homo. Eller for deg som bare lurer på hvordan disse homogreiene funker. Og at HOMO-boken vinner på Sørlandet, det er selvfølgelig ekstra gøy, sier forlagssjef Wenche Haugsand.

Hverdagslig og gripende

Vinneren av den skjønnlitterære prisen er Ole Robert Sunde for romanen Penelope er syk (Gyldendal).

(Foto: Julie Pike)

I bunnen av en klassisk, assosiativ Sunde-tekst ligger fortellingen om konas alvorlige kreftsykdom under og vibrerer gjennom hele romanen. Fortelleren legger ut på reisen fra leiligheten i Thereses gate til Adamstuen (ca 300 m) for å kjøpe sushi til sin kreftsyke kone som venter hjemme. Teksten utvider tid og rom i sin odysseiske form og bringer store deler av kultur- og litteraturhistorien inn i teksten, som likevel oppleves så anselig, hverdagslig og gripende i sin beskrivelse av sorg og fortvilelse. Boka vant P2-lytternes romanpris og var nominert til Brage-prisen, sier juryen i sin begrunnelse.

Sørlandets litteraturpris

Sørlandets litteraturpris er innstiftet og finansiert av bokhandlerne og bibliotekene i Agder.  Prisen blir utdelt for 18. gang i 2018, denne gang i Kristiansand. Hver pris er på kr 15 000, og vinnerne mottar et kunstverk.

 

(Hovedfoto: Pitch forlag)