Sommer – og tid for bok

Hva skal vi fordype oss i denne sommeren? BOK365s medarbeidere røper sine lesevaner!

Fjell eller sjø – skog eller by? Norge eller utlandet? Sjansen er uansett stor for at du som leser dette har en bok eller tre i sekken. Eller kanskje i brettet? Det har vi også …

 

BOK365s medarbeidere og venner er naturlig nok en lesende gjeng. Nå har hver av oss plukket ut fem bøker vi har lest eller skal lese i sommer. Kanskje kan noen av dem være noe også for deg?

Her er i hvert fall noen sommertips fra oss i redaksjonen og fra våre gjesteskribenter. Først ut er Victoria Spanthus og Tom Egeland. Victoria koordinerer boklister og skriver for BOK365 når hun ikke studerer litteratur på universitetet i Oslo. Tom skriver bøker – og for oss.

 

 

Her er Victorias sommerlektyre:

Jeg har akkurat lest ferdig Before we met av Lucie Whitehouse (Bloomsbury). Den kom ut nå i 2014. victoriaEn utrolig thriller som beskriver ekteskapets mørkeste side.

Før det leste jeg Ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty. Boken har ligget på Boklista og Topp 20-listene til BOK365 i flere uker nå, så den måtte jeg lese. En moralsk oppvekker, uten tvil!

Practically Perfect av Katie Fforde leste jeg da jeg var ferdig med eksamen. Fforde skriver enkle, men varme bøker. Språket er lett og handlingen er alltid fylt med masse humor. Fforde er definitivt en av mine favoritter, og bøkene passer perfekt som sommerlektyre.

De to neste bøkene jeg skal lese i sommer er Life after life av Kate Atkinson. Har ikke lest noe av Atkinson før, men har hørt mye bra om akkurat denne boken. «What if you had the chance to live your life again and again, until you finally got it right?» står det på baksiden av boka. Jeg gleder meg!

Og så skal jeg lese We were liars av E. Lockhart. Cover, tittel og første side av boka var grunn nok til å kjøpe den. Jeg leste første side da jeg stod i en Waterstones i London, og jeg var hekta. Boken kommer på norsk på Fontini forlag senere i år.

 

 

Toms sommerlektyre:

Har nettopp lest:
John Williams: Stoner. «Den største amerikanske romanen du aldri har hørt om,» skrev The New Yorker om denne perlen fra 1965. (Utkommer på norsk i august).

tomegelandskrivemaskin1Jesús Carrasco: Under åpen himmel. En oppsiktsvekkende god og innsiktsfull debutroman fra en spennende ny spansk forfatter.

Caterina Cattaneo: Jeg sluttet å telle dager. Rystende og gripende om noen av skjebnene på leprasykehuset St. Jørgens hospital i Bergen. (Utkommer i september).

Yngve Kveine: Lyden av asfalt. Sjarmerende, gjenkjennelig og vemodig om hverdagsliv og oppvekst i Groruddalen. (Utkommer i september).

Skal lese:

Donna Tartt: Stillitsen.  Jeg elsket hennes to første romaner. Denne 800 siders mursteinen har fått blandet kritikk, men jeg gir den villig vekk en sjanse i sommervarmen.

Caryl Férey: Mapuche. Etter sigende et mektig krimopus – en rå og brutal, øm og poetisk roman. En krim som utfordrer krimsjangeren, sier de som har lest den.

Tom er flink både med ord og tall, men en stygg tellefeil snek seg inn her, slik at det ble seks bøker. Og det er helt greit.

—–

Sjekk facebooksiden vår https://www.facebook.com/bok365 og fortell oss hva du selv leser selv i sommer. Gjerne med bilde.

Flere lesetips fa redaksjonen følger i dagene som kommer.