Sølvkniven til Frode Eie Larsen

Frode Eie Larsen (Foto: Forlagshuset i Vestfold)

Frode Eie Larsen er tildelt krimprisen "Sølvkniven".

Sølvkniven ble innstiftet i 2018, og deles ut årlig i Randaberg. I år var Kjell Ola Dahls Assistenten, Sven Petter Næss’ Skjebnesteinen og Frode Eie Larsens Så ble det kaldt nominert, og det er altså sistnevnte som tildeles Sølvkniven for 2021.

Juryen har bestått av juryleder og innstifter av prisen, Simen Ingemundsen, Henning Sviland, Hanne R. Utheim og Astrid T. R. Skjeggerud. I tillegg har over 500 publikumsstemmer kommet inn, som også har blitt tatt med i vurderingen. Trofeet er smidd av Smed T. Kristiansen, og forestiller en kniv i blodpøl.

Juryen skriver følgende i sin begrunnelse:

«Så ble det kaldt er en forbausende god bok som var vanskelig å legge fra seg. Frode er en verdig vinner, fordi han har klart å snekre sammen et fabelaktig godt plott og den innfrir til de grader med sin innmari gode fremdrift. Boken har korte kapitler som fremstår som tiltalende på leseren og disse korte kapitlene bidrar til at leseren henger lettere med når historien veksler mellom forskjellige perspektiv. Larsen har gjort en genistrek ved å kaste ut forskjellige ledetråder som konstant har potensiale for å føre leseren på villspor. Juryen slet med å gjette hvem som sto bak ugjerningene før boken avslørte det. Frode har uten tvil skrevet sin beste bok til nå.»