Solgt til Storbritannia og USA

Geir Gulliksens "Historie om et ekteskap" er solgt til Storbritannia og USA.

Rettighetene til Geir Gulliksens seneste roman, Historie om et ekteskap, er solgt til prestisjetunge Hogarth imprint, som er en del av Chatto and Windus i Storbritannia og Crown Publishing i USA.

 

Og Gulliksens britiske-amerikanske forlegger skryter uhemmet av boken:  – Sidene til Historie om et ekteskap beveget seg gjennom kontoret som elektriske støt. Jeg fikk så mange umiddelbare, intense og opprømte reaksjoner og alle med samme beskjed: Jeg vil lese mer! Utover hans generøse, besettende prosa er vi alle fascinert av Geirs unike og nådeløse undersøkelse av et intimt og komplekst forhold, samt de genuine forsøkene på å undersøke denne følelsesmessige, ødeleggende fortellingen sett fra begge parters ståsted, sier Alexis Washam i Hogarth.

 

«En kjærlighetshistorie av i dag»

Dette skriver Gulliksens forlag Aschehoug om boken:

«Dette er en kjærlighetshistorie av i dag, en fortelling om et moderne samliv. Den handler om Hun og Han og livet de har sammen. Alt går bra, inntil det plutselig ikke går lenger, hva var det som hendte? Romanen undersøker om det er mulig å forstå hva som skjer når noen slutter å elske hverandre. Om det er mulig å forstå kjærligheten og hva den gjør med oss. En mann forsøker å skjønne hvordan ekteskapet hans kunne gå i stykker, når han og konen elsket hverandre så sterkt og ville hverandre så vel. Han prøver å finne ut hva som gikk galt, ved å granske alle årene de har hatt sammen som om han var henne.»

 

7dcb3edf-b5f2-4b9f-9fcf-59e2e9632aac

 

Nominert til Nordisk Råd

Historie om et ekteskap fikk svært gode anmeldelser da den kom i 2015, og for romanen er han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Dette skrev BOK365 om boken: «En sår, velskrevet historie om begynnelsen og slutten på et ekteskap. Til tider ubehagelig å lese, så nær kommer du den sårede hovedpersonen og hans dødsdans. Det er som om han selv tvinger frem bruddet med oppførselen sin, og du blir oppgitt, fortvilet og forbannet på ham fordi han handler som han gjør.»

 

Romanen er også solgt til Sverige og Danmark.

 

Les også: Aschehougprisen til Geir Gulliksen