Har skrevet årets bok?

Linnea Myhres "Hver gang du forlater meg" er kåret til Årets bok 2016 av ARK-leserne.

860.000 ARK-venner har fått lov til å flagge sin mening: Fra en kortliste på tredve sterke titler, var det Linnea Myhre som fikk flest stemmer. Hver gang du forlater meg (Tiden) blir dermed den andre boken som vinner ARKs Årets bok.

– Jeg er så ufattelig stolt og takknemlig for at folk har stemt fram min bok at jeg kan ikke få sagt det nok. Jeg er heldig som har så trofaste og dedikerte lesere, og ikke minst påloggede lesere som heier meg fram. Blant så mange gode titler og forfattere jeg ser opp til – bøyer jeg meg ydmykt i støvet. Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle som leser – det hadde åpenbart ikke blitt noe av noe som helst uten dere, sier prisvinner Linnéa Myhre.

 

Myhre-HverGangDuForlaterMeg

 

Linnea Myhre (f. 1990) debuterte i 2012 med romanen Evig søndag, og i 2014 kom hun med Kjære. Hver gang du forlater meg er hennes tredje roman, og handler om det nådeløse håpet en forelskelse kan tilby. Når man elsker en person mer enn man blir elsket tilbake. Når man blir dumpet, men han fortsetter å komme tilbake. Hvordan kan man fri seg fra en slik kjærlighetssorg uten å miste seg selv?

 

Nesten en million i juryen

Årets bok i ARK er en pris som hyller den gode leseropplevelsen – og er dermed en hyllest til både forfatteren og leserne. ARK inviterer hvert år 10 000 av de mestlesende ARK-vennene til å nominere sine tre favoritter fra det inneværende bokåret. Når nominasjonsprosessen er over, lages en kortliste av de nominerte bøkene. Deretter inviteres alle de 860 000 ARK-vennene til å stemme frem sin favoritt blant de nominerte.

Prisen ble delt ut for første gang i fjor. Da gikk Siri Pettersen av med seieren, med sin fantasyroman Evna.