Sjøsetter Korall

I går ble Cappelen Damms nye imprint feiret: Kristin Viuf (bildet) og Korall forlag skal utgi internasjonale bestselgere innenfor krim- og feelgood-sjangeren.

– Korall forlag ønsker å by på førsteklasses underholdning. Med titler fra hele verden ønsker vi å tilby innsikt gjennom handling, fortalte Kristin Eick Viuf foran de fremmøtte på Halvbroren på Cappelen Damm-huset. Der var det en «eksklusiv» lanseringsfest, før dørene ble åpnet til et større arrangement i kjelleren. 

 

Kun bestselgere

– Vårt motto er; «Garantert gode leseropplevelser». Og det tror jeg vi kan by på i lange og mange baner, sier Viuf. – Vi velger bestselgere fra hele verden som kan gi leseren ny innsikt gjennom handling fra spennende kulturer, andre miljøer eller historiske hendelser.

Korall skal utgi internasjonale bestselgere innenfor krim- og feelgood-sjangeren. Kristi Eick Viuf er salgs- og markedsansvarlig i Korall, mens Mariann Fugelsø Nilssen er redaksjonelt ansvarlig.

I går kveld var det ikke bare lanseringen av Korall som stod i sentrum, men også imprintforlagets første høstliste.

 

bs-40-vrimmel-c

 

 

Bokbad med hvite duker

Kristin Eick Viuf kommenterer navnevalget slik:

– Korall kan være vakkert, men også skarpt og farlig. Så det passer vel ikke så verst?

Lanseringen av imprintet ble feiret med afternoon tea-selskap, champagne, med te og kaker fra treetasjers-fat, og ikke minst bokbading av forfatterne ved Kari Birkeland. Den britiske Korall-forfatteren Sharon Bolton er på Norgesbesøk for å promotere boken Roser er døde. Boken hennes omhandler Hamish som er dømt til livstid, og Maggie Rose, en stjerneadvokat som begynner å snuse i saken hans. Hun går med på å møte ham, og han ønsker at hun skal skrive hans historie.  Temaet for boken er, som Bolton sier selv, det uforståelige fenomenet med kvinner som forelsker seg i menn i fengsel.

 

bs-40-vrimmel-d

Sharon Bolton ble «bokbadet» av Kari Birkeland.

 

– Jeg kan ikke fatte hvorfor. Dette fenomenet har jeg ikke studert nok. Mest sannsynlig takler de ikke et forhold i det virkelige liv. Et forhold til en mann i fengsel er tryggere, han er ikke utro, han tenker på deg hele tiden og skriver til deg konstant. Forelskelsesstadiet går aldri over med en mann i fengsel.

Annette Haaland er også en av imprintets høstaktuelle forfattere. Boken hennes Pastor Viveka og giftmordene har solgt over 20.000 eksemplarer i Sverige, og boken om de gamle damene i menigheten er første bok i en planlagt trilogi.

– Jeg gleder meg til å bli en gammel. Eller som vi sier i Sverige, en «tant». Da kan man tørre å si hva man vil, og man kan være vulgær, ekkel og ikke minst endelig få lov å bli tjukk.

 

bs-40-vrimmel-b

 

Hun er selv vært pastor, og vært medlem av frikirken i hele sitt liv.

– De gamle damene der lurte fælt på om boken var basert på dem, og det var den jo ikke. Da ble de faktisk litt skuffet. Men sannheten er at jeg selvsagt har hentet inspirasjon fra dem.

– Pastor Viveka og giftmordene blir av forlaget omtalt som en feelgood-krim. Men hva er egentlig «feelgood» med mord?

– Nei, mord er ikke feelgood, men de underlige og gode menneskene rundt mordet er feelgood.