Sjetteklassingene har talt

Audhild Solberg (Foto: AKAM1K3)

25 000 elever har sagt sin mening og nominert A. Audhild Solberg og fire andre finalister til Bokslukerprisen.


Bokslukerprisen har engasjert 25 000 elever på 6. trinn i hele Norge. Nå har elevene bestemt hvilke fem bøker som blir superfinalister.

 

Det var ved skolestart i august de påmeldte elevene mottok hver sin antologi med utdrag fra ti bøker for aldersgruppen 10-12 år.

I høst har de så lest og stemt over de ti utdragene. De har gitt over 6 000 tilbakemeldinger på tekstene via bokslukerprisen.no, laget tegninger og skrevet videre på flere av utdragene. Og, ikke minst, så har de diskutert og argumentert for hvilke tekstutdrag som de mener er best.

 

– Enorm interesse

Nå har de altså sagt sin mening: Fem superfinalister er stemt frem og skal leses av fem utvalgte juryklasser før det avgjøres hvem som vinner Bokslukerprisen 2016.

– Vi opplever en enorm interesse blant elevene i Bokslukerprisen for å lese og uttrykke sin mening om litteratur, sier sier prosjektlederen for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt. – Det er tydelig at det engasjerer når elevene presenteres for ny litteratur og får et forum der de kan gi ærlige tilbakemeldinger på bøkene som skrives for dem. Blant elevenes fem favoritter finnes både krim og bøker om mobbing, vennskap og familieforhold, sier Posselt.

 

Les også: Hvem får Bokslukerprisen?

 

De fem nominerte til Bokslukerprisen er:

Forfulgt i London av Ingeborg Dybvig, Cappelen Damm.
Rivertongåten av Jørn Lier Horst, Kagge.
Discosatan av Vera Micaelsen, Aschehoug.
Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg, Aschehoug.
Med beina på nakken av Arne Svingen, Gyldendal.

– Jeg har besøkt mange sjetteklassinger i høst som har lest antologien, og vet hvor mye engasjement Bokslukerprisen skaper. Å være en av superfinalistene er en stor ære, sier forfatteren av Kampen mot superbitchene, A. Audhild Solberg.

 

Juryklassene er:
Gratangsbotn skole (Troms)
Åheim skule (Møre og Romsdal)
Ila skole (Sør-Trøndelag)
Bestum skole (Oslo)
Songe skole (Aust-Agder)

 

uten-hvit-kant-les2014_124_NETT1
Foreningen !les står bak Bokslukerprisen.

 

Om Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for 6. trinn som har til hensikt å fremme lesing og leselyst og sette fokus på den gode litteraturen som blir gitt ut for de 10-12-årige. For andre år på rad er prosjektet fullbooket, og mer enn 25.000 sjetteklassinger har mottatt en antologi med utdrag fra ti gode norske bøker gitt ut det siste året. Les mer om prosjektet på www.bokslukerprisen.no

 

Om Foreningen !les

Foreningen !les er en ideell organisasjon som ble stiftet i 1997 og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom. Les mer på www.foreningenles.no

 

Bokslukerprisen deles ut 21. april 2016 på Kulturhuset Sentralen i Oslo.