Hvem får Bokslukerprisen?

Her er de ti nominerte ...

I anledning åpningen av Barnebokfestival 2015 var det tidligere i dag duket for presentasjon av de ti nomierte til Bokslukerprisen 2016.

 

Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen i regi av Foreningen les!

25 000 elever på 6. trinn leser en antologi med tekstutdrag fra ti bøker for målgruppen og stemmer frem sine fem favoritter. Fem utvalgte juryklasser leser deretter de fem favorittbøkene fra perm til perm og kårer vinneren av Bokslukerprisen.

 

– Vi er overveldet av responsen fra både lærere og elever. Dessverre måtte vi år sette et tak på 25 000 påmeldte. Elevene som deltar blir kjent med nye norske bøker for aldersgruppen, og får si hva de mener om utdragene. Prisarbeidet løfter frem elevenes stemme og gir dem eierskap til litteraturen, sier Troels Posselt, prosjektleder i Foreningen !les.

 

trollskallen

Bokslukerprisen ble for første gang ble utdelt på Verdens bokdag i april 2015. Da fikk Alexander Løken prisen for Trollskallen (Cappelen Damm).

 

Nå er 25 000 elever på 6. trinn i hele Norge i gang med å lese utdrag fra ti nye bøker skrevet for aldersgruppen 10-12 år. Basert på utdragene stemmer elevene frem sine fem favorittbøker. Disse bøkene blir superfinalistene som fem juryklasser får i oppdrag å lese før vinneren av Bokslukerprisen 2016 kåres i april.

 

 

 

De nominerte til Bokslukerprisen 2016:

Forfulgt i London (Cappelen Damm) av Ingeborg Dybvig.

Svartedalen (Samlaget) av Atle Hansen

Yoko Onur (Omnipax) av Ayse Koca

Eksperimentet (Samlaget) av Harald Nortun

Med beina på nakken (Gyldendal) av Arne Svingen

Discosatan (Aschehoug) av Vera Micaelsen

Rivertongåten (Kagge) av Jørn Lier Horst

Den syvende nøkkelen (Aschehoug) av Øystein Wiik

Kampen mot Superbitchene (Aschehoug) av Audhild Solberg

Ormeegget (Cappelen Damm) av Alexander Løken

 

(På bildet: Alexander Løken og Kristine Magnesen)