Ser ned på krimforfattere?

–Det er nok ennå slik at mange medlemmer i Forfatterforeningen ser litt ned på krimforfatterne, erkjente Eivind Hofstad Evjemo (bildet) under helgens litteraturfestival i Levanger.

Krimforfattere versus de øvrige skjønnlitterære forfatterne var blant temaene da den sjette litteraturfestivalen i Levanger ble arrangert i helgen.

For første gang hadde festivalen en krimforfatter på besøk. Tidligere Riverton-vinner Torkil Damhaug hadde tatt turen, men kunne ikke love «bot og bedring» foran et fullstappet Galleri Fenka:

–Jeg må skuffe dere. Jeg har i flere år strevd hardt for å kvitte meg med min iboende trang til å lese og ikke minst skrive krim. Jeg bestemte meg til og med for å skrive fire krimbøker i en serie med handlingen lagt til hver sin årstid. På den måten ville jeg stoppe meg selv automatisk. Men nå er jeg i gang med krimbok nummer fem. Jeg er nok fortapt, spøkte Damhaug, i følge Trønder-Avisa.

 

damhaug

Ustoppelig: Torkil Damhaug (Foto: Cappelen Damm)

 

Foretrekker Riverton

Tidligere på kvelden hadde Damhaug en dialog med litteraturfestivalens arrangør, forfatter Eivind Hofstad Evjemo, om nettopp avstanden mellom skjønnlitterære forfattere og krimforfattere.

–Det er nok ennå slik at mange medlemmer i Forfatterforeningen ser litt ned på krimforfatterne, erkjente Evjemo.

–Siden jeg har skrevet både skjønnlitterære romaner og krimromaner har jeg deltatt på møter i både Forfatterforeningen og Rivertonklubben. Jeg foretrekker nok den mer uhøytidelige stemningen i sistnevnte. De skjønnlitterære forfatterne tar seg selv litt mer alvorlig, repliserte Damhaug, i følge Trønder-Avisa.

 

(Foto, hovedmotiv: Laila Evjemo / Cappelen Damm)