Seierstad-bok kun slått av Harry

Åsne Seierstad (Foto: Nora Steenberg)

«Afghanerne» av Åsne Seierstad er nå utgitt i Sverige av Bokförlaget Polaris, og svenske anmeldere – og lesere – er begeistret.

Sverige er første land som oversetter Seierstads nyeste bok, og etter én uke i salg gikk boka rett inn på tredjeplass på den svenske forleggerforeningens bestselgerliste, for sakprosa.

Nå har den klatret til plass to, kun slått av Prins Harrys selvbiografi, framgår det av topplistene.

Afghanerne har også fått mye omtale av svenske anmeldere. «Åsne Seierstad har en fantastisk evne å blåse liv i individer», skriver Jan Eklund i Dagens Nyheter, og Aftonbladets anmelder Kajsa Ekis Ekman mener at «Seierstad er mesterlig i boka om afghanerne» og at «hennes bok er i verdensklasse».

Glad for innsiktsfull lesing

– Jeg er veldig glad for de svenske anmeldernes innsiktsfulle lesning av Afghanerne, i en tid da vi det afghanske samfunnet er utsatt for et enormt press fra Talibans ekstreme lederskap, sier forfatter Åsne Seierstad i en kommentar.

I tillegg til Sverige, skal boka utgis i Danmark, Nederland, Finland, Tyskland, Tsjekkia, Polen, Slovakia, Storbritannia og Brasil.

Danmark er neste land ut med oversettelse. Det skjer i regi av Politiken Forlag som slipper boken 23. februar, melder Kagge.