Samler dansk kjærlighet

Mens kulturminister Thorhild Widvey stadig er ute i krigen, satser hennes danske kollega Marianne Jelved (bildet) på kjærligheten.

I forbindelse med kulturminister Marianne Jelveds kampanje ”Danmark leser” samler Danmarks Radio og Kulturdepartementet danskenes kjærlighetshistorie.

–Alle mennesker møter kjærligheten. Det er en av de tingene i livet som binder oss sammen på tvers av kjønn, alder, geografi og verdier, sier Jelved.

 

Empati og forståelse

–Litteraturen har på mange måter samme funksjon. Den befinner seg et sted hvor vår empati og forståelse blir vekket,  hvor vi møtes som mennesker. Derfor blir man heller aldri lei av å høre en god kjærlighetshistorie, og jeg gleder meg til å høre de innsamlede historiene, sier Marianne Jelved.

Danskene oppfordres til å sende inn sine kjærlighetshistorier i løpet av denne måneden.

 

Inspirasjon

Historiene blir brukt som en inspirasjon til en collage/novelle/diktsamling om kjærlighet, som lyriker Mette Moestrup og dramatiker Line Knutzon skriver. Dette skal flettes sammen til en collage eller scrapbook. Verket blir presentert under Kulturnatten i det danske Kulturministeriet i midten av oktober.