Sæterbakkens minnepris til Reffstrup

Kirstine Reffstrup (Foto: Sofie Amalie Klougart)

Kirstine Reffstrup ble tirsdag tildelt Stig Sæterbakkens minnepris.

Juryen gir Kirstine Reffstrup prisen for sin evne til å «favne hele spekteret av sanseinntrykk og sette leseren på prøve». Selv er hun klar i talen på hva Stig Sæterbakkens minnepris, som er på hele 100.000 kroner og et verk av kunstneren Sverre Malling, betyr for henne.

– Så får jeg også verdifull arbeidstid og med et langsomt yrke, som det å skrive bøker, betyr det veldig mye, sier den danskfødte forfatteren i en kommentar.

Minneprisen ble delt ut på høstlistelanseringen til Cappelen Damm. I statuttene heter den at den skal gå til «en forfatter som har originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter».

«Reffstrup skriver litteratur hvor det skjønne blander seg med det heslige i legeringer som setter leseren på prøve», heter det i videre i begrunnelsen, som kaller henne «en svært verdig vinner».

– Det er en stor ære, og jeg føler meg glad og takknemlig over å få tildelt denne prisen til minne om en betydelig norsk forfatter, sier Kirstine Reffstrup, som sier hun er glad i avdøde Stig Sæterbakken (1966–2012) sin «Vandrebok» fra 1988. Selv utgir Reffstrup sine bøker på forlaget Oktober.