Rumba med Jo

RAUS: Jo Nesbø (foto: Leif Gjerstad)

Visste du at 90-metersbakken egentlig var en 48-metersbakke og at Jo Nesbø hoppet i den én eneste gang? Uten å komme over kulen? Nå kommer Nesbø med en liten bonusbok midt i bokhøsten. "Rumba med Gunn og andre tekster" inneholder foruten tekstene samtaler med Hallgeir Opedal og illustrasjoner av Per Dybvig.

Glem Harry Hole. Glem Macbeth og Doktor Proktor. Det er låtskriveren Jo Nesbø det handler om i boken Rumba med Gunn og andre tekster, som lanseres i dag.

Jo Nesbø har gjort verdenssuksess som krimforfatter, men han er også låtskriver. For egne prosjekter og bandet Di Derre.

Og multitalentet Nesbø har suksess på begge fronter.

«Rumba med Gunn», «90-metersbakken», «Jenter» og «Børs kafé» er alle sikre vinnere på radio og scene, og skulle Mr. Nesbø møte veggen som forfatter en gang der fremme, har han alltids noe å falle tilbake på.

Bakgrunnshistoriene

Per Dybvig, som har illustrert Rumba med Gunn og andre tekster er en av landets mest anerkjente illustratører, og har også illustrert Nesbøs barnebokserie om Doktor Proktor.

Nå møtes altså Nesbø og Dybvig på nytt, denne gangen i Di Derres univers. Leserne får møte faren til Ivar, Erik Vea, 90-metersbakken og Gunn på en måte de ikke har gjort før.

Her er bakgrunnshistoriene og inspirasjonskldene til de kjente visene. Dessuten får leseren en samtale mellom Jo Nesbø og Hallgeir Opedal, om låtskriving, rytmeforståelse, kompiser, avstandsforelskelse og fotball.

Boken kommer ut i dag.