Roy nærmer seg 40

Roy Jacobsen er nå solgt til nesten 40 land og Man Booker-fokuset har også gitt Barrøy-triologien bein å gå på internasjonalt.

– Roy Jacobsen er nå solgt til nesten 40 land. Man Booker-fokuset har hatt stor betydning for den internasjonale oppmerksomheten rundt hans forfatterskap – og Barrøy-trilogien er solgt til 9 nye land etter at Jacobsen ble shortlistet til prisen, forteller Ingvild Haugland i Cappelen Damm Agency.

Cappelen Damm Agency stilte med tre agenter på Frankfurtmessen i år, alle med fulle møteplaner.

CAPPELEN DAMM AGENCY: fra v. Anette Slettbakk Garpestad, Ingvild Haugland, Silje Mella og Annette Fjærvoll.

 

Saabye-suksess?

Haugland mener det kan være andre internasjonale suksesshistorier på gang i forfatterstallen:

– Det kan se ut til at Lars Saabye Christensen nye roman Byens spor skal bli en stor internasjonal suksess. Rettighetene ble solgt til btb i Tyskland på messens første dag – og det er stor interesse for boken blant svært mange forlag. Det var også fremdeles stor interesse for Arv og miljø av Vigdis Hjorth. Boken er nå solgt til 14 språkområder – Verso i USA og UK sikret seg de engelskspråklige verdensrettighetene rett før messen for å unngå budrunder i Frankfurt.

NY INTERNASJONAL SUKSESS? Lars Saabye Christensen.

 

255 salg i år

Haugland kan også melde om stor interesse for Lotta Elstads Jeg nekter å tenke, og for forfattere som Tiril Broch Aakre, Siri Kvamme og Tor Even Svanes.

– Det er også fint å se en fornyet interesse for Eivind Hofstad Evjemo etter at han har fått svært mye oppmerksomhet for boken Velkommen til oss i Frankrike, forteller Ingvild Haugland. – Vi har også mye god krim. Både Torkil Damhaug og Hans Olav Lahlum er solgt til mange land. At de har nye bøker ute i høst, går ikke upåaktet forbi.

Ingvild Haugland er svært fornøyd med «rettighetsåret» så langt: – Cappelen Damm Agency hadde allerede før Frankfurt solgt 255 rettigheter bare i år, så vi venter oss et veldig godt sluttresultat for 2017.

 

De øvrige skjønnlitterære Frankfurt-snakkisene kan du lese om på BOK365 i morgen.

 

(Foto, fra topp: Guri Pfeifer – Cappelen Damm – Magnus Stivi)