Richard Aarø slutter i Tiden

SLUTTER: Richard Aarø har fått ny jobb i Gyldendal etter 18 år i Tiden.

Gir seg etter 18 år i samme jobb. Forfatterne ble orientert i ettermiddag.

– Jeg har fått tilbud om en jobb innenfor nye forretningsområder i Gyldendal og det har jeg lyst til å jobbe med. 18 år er er veldig mange år i en stilling. Dette er blitt min identitet, så det er en rart ting å tenke seg et liv der jeg ikke er sjef for Tiden. Hvis jeg skulle prøve det andre livet livet, må jeg gjøre det nå, sier Richard Aarø til BOK365.

Han fyller 52 år neste måned.

Epost til forfatterne

Tidligere i dag, midt under nobelprisjubelen i morhuset Gyldendal, sendte han epost til alle forfatterne:

Kjære Tiden-forfatter,

Etter snart 18 år som leder i Tiden har jeg bestemt meg for å fratre som forlagssjef ved utgangen av oktober i år. Dette gjør jeg etter eget ønske, men med tungt hjerte. Jeg kommer fortsatt til å jobbe i Gyldendal-konsernet, som prosjektleder innen nye forretningsområder.

Foruten fantastiske medarbeidere er det samarbeidet med forfatterne som har vært min viktigste motivasjon underveis. Bare en så givende jobb kunne fått meg til å bli nesten to tiår i samme stilling. Ikke desto mindre føles dette nå som en riktig beslutning for min del.

Innen 1. november vil ledelsen i Gyldendal v/Arne Magnus konstituere en ny leder, og i dialog med forlagets ansatte finne veien videre til det beste for Tidens forfattere.

Ikke starten på slutten

–  Jeg har fått forståelse fra både forfatterne og ansatte i ettermiddag og kveld, sier Aarø.

–  Hva slags Tiden er det du forlater?

– Et Tiden som har en tøff fremtid foran seg, det gjelder alle i den delen av bransjen. Jeg har tro på et fortsatt tålmodig eierskap og har ikke grunn til å tro at dette er begynnelsen på slutten for Tiden som selvstendig forslag, men hva som skjer videre, er ikke opp til meg, sier han.

–  Hvem blir konstituert som ny forlagssjef?

– Det vet jeg ikke, men det forbauser meg ikke om det blir noen internt.