Renberg går fra Oktober

SKRIVER NYTT: Tore Renberg skriver en fjerde bok som skal inngå i tv-manuset.

Tore Renberg følger sin redaktør Kari Joynt fra Oktober over til Cappelen Damm.

Tore Renberg velger nå å gå fra Oktober til Cappelen Damm med sine kommende romaner. Det betyr at han fortsetter dermed sitt samarbeid med Kari Joynt, som begynner som sjefredaktør i Akersgata i april.

— Etter grundige overveielser, har jeg bestemt meg for å følge Kari, sier Tore Renberg. Hun har vært min redaktør siden 2006, min ukentlige sparringspartner og leser. Hun er ekstremt kompetent og lydhør, hun kjenner mine noter og unoter, hun kjenner forfatterskapet på en måte ingen andre gjør, og jeg går alltid energisk ut av et møte med Kari Joynt, klar for å skrive.

— Privilegerte forfattere

Selv om det ikke er lett å forlate Oktober, ser Renberg frem til samarbeidet med Cappelen Damm:

— Når det gjelder de norske forlagene, så har jeg dette å si: Norske forfattere er privilegerte. Vi lever i et land hvor litteraturen verdsettes, hvor bøkene har gode rammer. Vi har en bukett med veletablerte norske forlag som alle arbeider på omtrent samme måte; Oktober er et av dem, Cappelen Damm et annet. Jeg har barnebøkene mine på Cappelen Damm og kjenner forlaget, jeg har mange gode kolleger der, som jeg også har på Oktober. Det er med naturlig sorg jeg forlater et hus jeg bare har gode ting å si om, og det er med naturlig glede jeg ser fram til å gi ut nye bøker på Cappelen Damm, sier Tore Renberg.

— En god match

Redaksjonssjef i Cappelen Damm, John Erik Riley, ser frem til å samarbeide med Renberg i årene som kommer.

— Det er selvsagt gledelig for forlaget at Tore ønsker å gi ut flere bøker hos oss, sier Riley. — Forfatterskapet til Renberg har jeg fulgt med interesse og glede siden debuten i 1995. Han er en sterk og oppfinnsom forfatter, som ikke er redd for å gå nye veier. Samtidig har han klart å nå en stor leseskare. Jeg kan ikke tenke annet enn at dette er en god match for forfatter og forlag. Jeg både håper og tror at han vil trives på Cappelen Damm.

Tore Renberg er en prisbelønt og populær forfatter som har nådd et stort publikum både i Norge og utlandet. Siden 2003 har han gitt ut romanene sine på Forlaget Oktober. Parallelt har han utgitt en rekke barnebøker hos Cappelen Damm.

 

(Foto: Tommy Ellingsen)