Ren poesi

Poesi på bestselger-listen

Diktsamlinger er sjelden representert på lista over bestselgende bøkene fra Bokhandlerforeningen. Men denne uken skjedde det igjen. Diktantologien Ren poesi gikk inn på 13. plass av listen over Norges mest solgte skjønnlitterære bøker.

Diktene i Ren poesi er samlet og valgt ut av Ellen Wisløff. Utgangspunktet for boken er Wisløffs diktkonto @renpoesi og som på kort tid har fått mer enn 30.000 følgere på instagram. Basert på reaksjonene fra leserne har hun plukket ut de mest populære diktene, samt inkludert egne favoritter. Overskuddet av boken går til «Ferie for alle» i regi av Røde Kors og til Flyktninghjelpen.

wisllff
Ellen Wisløff

Boken er blitt en sorgmunter samling av perler fra våre fremste lyrikere i moderne tid. Mange kjente og kjære, men også gullkorn fra nye stemmer i norsk poesi. Noen nordiske er det også blitt plass til. Boken fungerer dermed som en verdifull inngang til videre lesning og interesse for lyrikk.

Førsteopplaget ble revet bort, og boken har allerede nå kommet i et opplag på 12.000. Salgssuksessen er lett å forstå. Dette er den perfekte gaveboken – inkluder gjerne deg selv. Jul, eller ikke.

Det er vanskelig å hente bare ett dikt blant så mange nydelige, men vi lar redaktøren av boken selv bestemme. Ellen Wisløff velger Nils-Øivind Haagensen, fra samlingen God morgen og god natt:

 

jeg skal holde deg til du sovner

hva om jeg ikke sovner?

jeg skal holde deg

 

haagensen
Nils-Øivind Haagensen. Foto: Heidi Furre

 

 

Ellen Wisløff (Red.), Ren poesi, (Cappelen Damm, 2015)
Nils-Øivind Haagensen, God morgen og god natt, (Oktober, 2013)