Redaktør med fartstid

Forfatter Øyvind Ellenes blir ny redaktør i Oktober.

I vinter ble det klart at redaktør Ingeri Engelstad tar over etter Geir Berdahl som forlagssjef i Forlaget Oktober når han går av til sommeren. Dermed blir en redaktørjobb ledig.  

 

Nå har forfatter Øyvind Ellenes (41) fått den ettertraktede jobben som redaktør i forlaget som av mange regnes som et av verdens fremste skjønnlitterære forlag. Han blir en av tre redaktører, hvorav én får jobben Engelstad hadde som sjefredaktør.

Oktobers redaktører jobber med navn som Karl Ove Knausgård, Jon Michelet, Dag Solstad, Per Pettersson, Hanne Ørstavik, Tore Renberg og mange andre av våre fremste skjønnlitterære forfattere.

 

Fire romaner

Øyvind Ellenes er fra Mandal. Han debuterte som forfatter i 1996, og har utgitt én novellesamling og fire romaner, senest romanen Fire hundre franske fornærmelser (2011), som han ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend for. Ellenes har virket som litterær konsulent for flere forlag, og har også undervist på Forfatterstudiet i Bø.

– At Øyvind Ellenes begynner som redaktør innebærer en ytterligere styrking av den litterære kompetansen i forlaget, sier påtroppende forlagssjef i Oktober Ingeri Engelstad.

 

(Forfatterfoto: Aksel Jermstad)