– Raja skriver med stor selvinnsikt

Abid Raja (Foto: Ilja C. Hendel)

DISSE ANBEFALER JEG: Siv Jønsson stiller seg i rekka av bokhandlere som har latt seg begeistre av Abid Rajas selvbiografi.

Butikksjef hos ARK Hvaltorvet i Sandefjord, Siv Jønsson, er travelt opptatt med juleriggen, men har tid til å anbefale bøker mellom slaga.

Siv Jonsson på ARK Hvaltorvet i Sandefjord (foto: privat)

– Hvilke bøker anbefaler du for tiden?

Min skyld av Abid Raja. Det er en vanvittig sterk og gripende biografi som vi tror både vil overraske og inspirere leserne. Raja skriver med stor selvinnsikt og dønn ærlige refleksjoner om en oppvekst preget av sykdom og misbruk fram til nåtiden som familiefar og politiker. Vi anbefaler også Simon Strangers nye bok 304 dager. De som likte Leksikon om lys og mørke vil i denne boken gjenkjenne hans særegne og nesten poetiske måte å skildre tidvis dramatiske hendelser og historier på. Stranger evner å skrive både vakkert og vondt. Av krim anbefaler vi ofte Anne Holts Det ellevte manus som vi tror vil underholde og engasjere lesere. Handlingen er satt til pandemiåret 2020 og de utfordringene det medfører menneskene i boka, noe som kan være gjenkjennelig for de fleste av oss.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Thomas Engers Galgens bok.

– Hvilke bøker er de beste du har lest så langt i år?

Shuggie Bain av Douglas Stuart og Mentalisten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus.