Proust minutt for minutt

Foto: Andrea Steen Holst.

Rekker forfatter Jonny Halberg å lese 3500 sider Proust før Lillehammer-festivalen er over? Følg ham live.

LESER 6 DAGER I STREKK: Jonny Halberg (Foto: Rolf M. Aagaard)

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer går av stabelen i dag, og i den kommende uken er det blant annet franskspråklig litteratur som står i fokus. Litteraturfestivalen har stilt seg seg spørsmålet om verdens lengste roman, På sporet av den tapte tid av Mercel Proust, er lengre enn festivalen?

Dette spørsmålet skal de få svar på i uken som kommer. Forfatter Jonny Halberg har nemlig én oppgave den kommende uken: Å lese de 3500 sidene i den franske klassikeren, og han starter allerede tirsdag kveld kl. 17.

Du kan følge maratonseansen live her på Norsk Litteraturfestivals nettsider.

Bistand fra lege

Halberg leser dag og natt for å rekke å komme i mål før avslutningskonserten om seks dager. Han vil løpet av de neste dagene også bli bistått av lege Christer Mjåset med regelmessig helsesjekk, og det hintes om besøk fra andre gode hjelpere.

Er du tilstede på festivalen, kan du følge opplesingen på Leseriet kafe, som har bakt madeleinkaker for anledningen. I en av bokas, og dermed i litteraturhistoriens, mest berømte passasjer skildrer Proust hvordan smaken av madeleinekaker dyppet i te får barndomsminnene til å strømme på.