Pondus flytter fra Egmont

Frode Øverlis «Pondus» går fra Egmont til et nyoppstartet forlag, og med seg tar han «Lunch».

Frode Øverli og Børge Lund går fra Egmont forlag til et nyoppstartet forlag, melder Dagens Nærlingsliv. De to er blant Norges mestselgende tegneserieforfattere, og omsetter årlig for flere millioner i Egmont.

De tar nå med seg strekene sine over til Strand forlag, som nylig er startet opp av Håkon Strand.

– Det er først og fremst spennende å være med å starte opp et nytt norsk tegneserieforlag, det er en strålende nyhet i seg selv og noe jeg har lyst til å være med på. I et marked der mye går nedover, er det gøy å være med på en satsing som jeg er sikker på vil åpne opp muligheter for meg og andre norske serieskapere i tiden fremover, sier Frode Øverli til DN.

Både Øverli og Lund påpeker at overgangen ikke skyldes misnøye med Egmont, noe direktør i Egmont Kids Kjell Frostrud Johnsen også hevder.

– Dette er avtaler som er blitt fornyet med to eller tre år av gangen. Vi synes selvsagt det er veldig synd at de etter et så langt og vellykket samarbeid ikke ønsket å fornye avtalen med oss. Men vi har forståelse for at de ønsker å tenke litt nytt og ønsker dem lykke til, sier Johnsen til DN.