Polsk pris til Horst

Jørn Lier Horst settes pris på også i Polen. Her mottar han en spesiell hederspris for sine skildringer av politiarbeid i litteraturen.

Jørn Lier Horst er tildelt en polsk litterær hederspris for sitt oversatte forfatterskap.

 

 

Overrekkelsen skjedde under en krimfestival i Pila i Polen. Prisen er innstiftet av øverstekommanderende ved den polske politihøgskolen, Piotr Leciejewsk, som også delte ut prisen.

I begrunnelsen heter det at utmerkelsen tildels Horst for «high artistic level, aeshetic sensibility and essenstial credibility in creating literary image of police criminal service».

Lier Horst deltok på festivalen som et ledd i lanseringen av Blindgang, den fjerden boken i serien om William Wisting som er oversatt til polsk.

 

image1
Polsk pris: Horst får utmerkelsen av lederen ved den polske politihøgskolen, Piotr Leciejewsk.

Anerkjennelse

Jørn Lier Horst er selvsagt glad for prisen og sier til BOK365 at dette er en utmerkelse som spesielt vektlegger det politifaglige og måten politiarbeidet fremstilles på i litteraturen.

– Det er jo noe av det jeg prøver å gjenspeile i mine bøker, så det er ekstra hyggelig, sier han.

Horst forteller også at det er en økende interesse for norsk og skandinavisk litteratur i Polen for tiden. – Og det gjelder ikke bare krim. Maja Lunde er her nå og lanserer Bienes historie, sier Jørn Lier Horst på telefon fra Polen. – Mitt polske forlag gleder seg også til å gi ut Svøm med dem som drukner av Lars Mytting i løpet av våren, sier den prisbelønte forfateren.