Araz, Pia og en ekte prins

I barnebøkenes verden er prinsen gjerne en eventyrskikkelse. Da Barnebokfestival 2016 rullet i gang i går var det en vaskeekte en som sto for åpningen. 

Det var og stemning da H.K.H. Kronprins Haakon, sammen med Pia og Araz fra Lakkegata skole, åpnet Barnebokfestival 2016 i går formiddag.

200 skolebarn satt allerede spent i salen da Kronprins Haakon ankom Cappelen Damms romslige kjellerlokaler i går. Da hadde de allerede blitt godt oppvarmet av en sprudlende Liv Gulbrandsen, med applaus og innøving av ymse koreograferte øvelser.

 

Stem på den du liker!

I sentrum for åpningen sto Bokslukerprisen – en nasjonal leselystaksjon i regi av foreningen !les, hvor mer enn 25 000 elever i barneskolen deltar og stemmer frem sine favoritter. To av disse elevene, Pia og Araz fra Lakkegata skole, fortalte fra scenen om hvordan det hadde vært å være med i juryen – og om hvordan jury-arbeidet Bokslukerprisen hadde motivert elevene til å lese mer. Og ikke minst fortalte de litt om hvordan du skal tenke som jurymedlem: «Ikke stem på en bok bare fordi vennene dine gjør det. Gjør deg opp din egen mening og stem på den boka du faktisk liker best».

 

Konfetti

I går fikk vi smakebiter fra to av Boksluker-finalistene, da forfatterne Nina Elisabeth Grøntvedt og Bjørn Ingvaldsen leste fra sine bøker.

Så var det klart for selve åpningen: Kronprinsen invitert opp på scenen for å åpne festivalen sammen med Pia og Araz. Sammen løsnet de sløyfen rundt en kjempeutgave av festivalprogrammet samtidig som det ble avfyrt konfettikanoner med konfetti i alle regnbuens farger.

Deretter braket det løs med en perlerad av arrangementer. Over hundre skal det være i løpet av de tre dagene festivalen varer. I går ble det meldt om flott publikumsrespons fra alle scenene.

 

Bildet: H.K.H. Kronprins Haakon åpnet Barnebokfestivalen sammen med Pia og Araz fra Lakkegata skole. (Foto: Kjersti Iversen / Cappelen Damm)