Pearson selger The Economist?

Verdens største forlag vurderer å selge verdens største økonomimagasin.

Den britiske forlagsgiganten Pearson vurderer å selge sin eierandel i økonomimagasinet The Economist. I følge analytikere kan andelen være verdt rundt 5 milliarder kroner.

Verdiestimatet tilsvarer rundt ti prosent av en «normal årsomsetning» for Pearson Group. Trass i at de måtte tåle 10 prosents dropp i omsetningen i 2014, holder det læremiddel-dominerte forlagshuset Pearson fremdeles posisjonen som verdens største forlag med en omsetning på godt over 50 mrd. kroner.

Les: Kineserne kommer

 

Italiensk kjøper?

I helgens uttalelse fra Pearson nevnes verken pris eller mulige kjøpere av eierandelen i The Economist. Det italienske holdingselskapet Exor har imidlertid opplyst at de er i kontakt med Pearson om et mulig kjøp.

 

Economist faksimile hele

 

Analytikere mener Pearsons eierandel er verdt mellom 300-400 millioner pund, i følge NTB/Reuters. Dette tilsvarer mellom 3,8 og 5,1 milliarder norske kroner.

 

Vil ut av mediesektoren

Meldingen fra forlaget lørdag om at andelen på 50 prosent vurderes solgt, kommer bare dager etter at Pearson bekreftet salget av storavisen Financial Times til den japanske mediegruppen Nikkei. Britiske Pearson har eid forretningsavisen i nesten 60 år. Nikkei blar opp 844 millioner pund – om lag 10,7 milliarder norske kroner – for storavisen, i følge NTB/Reuters.

Salgene skal være ledd i Pearsons planer om å fokusere fullt og helt på sin utdanningsstrategi, snarere enn å fortsette i mediesektoren.