Blander nytt og gammelt

Elin Brend Bjørhei sverger både til nye bøker og skatter fra egen bokhylle når hun skal bestemme årets sommerlesing.

– Jeg har akkurat blitt ferdig med et av mine egne manus, så nå kan jeg kose meg med andres bøker med god samvittighet i tiden fremover mens jeg pønsker ut handlingen til neste bok. Det er mye jeg har lyst til å lese, sier Bjørhei, som forfatter serieromaner ved siden av arbeidet som journalist i BOK365 og Bok & Samfunn.

 

elin6– Hittil i sommer har jeg lest ferdig Golden Son, bok 2 i Red Rising-trilogien til Pierce Brown. En skikkelig god oppfølger som er dypere og har flere lag enn forgjengeren. Siste delen av boken holdt meg våken til langt på natt, og det er altfor lenge å vente til slutten, som kommer i januar 2016.

Norske lesere kan glede seg til oversettelsen av bok 2 som Aschehoug utgir i oktober.

 

elin2– Jeg kjenner suget etter mer i samme sjanger, og har alt begynt på An Ember in the Ashes av debutanten Sabaa Tahir. Boken gikk rett inn på de amerikanske bestselgerlistene da den utkom i slutten av april i år, og beskriver en fantasyverden inspirert av det gamle Roma. Så langt er rettighetene solgt til 28 land, deriblant til Fontini i Norge, og Paramount har sikret seg filmrettighetene.

Lajla Rolstads selvbiografiske roman Ulveøya står også på leselisten, den har jeg sett frem til å lese lenge. elin4Mathias Énards Tyvenes gate er jeg også spent på, også skal jeg få med meg Sammen av Andy Jones, som Pax utgir på norsk i starten av august.

Antropologen Wednesday Martins Primates of Park Avenue har skapt rabalder i USA. I boken skildrer Martin hvordan de rike og privilegerte lever i et av New Yorks mest fasjonable nabolag. Martin måtte ha livvakter etter at boken ble utgitt.primates-of-park-avenue_0_0

Krim er et must om sommeren, og jeg har startet på Barn 44 av Tom Rob Smith. Den har stått i bokhyllen helt siden Smith deltok på Krimfestivalen for to år siden. Hvis jeg får tid har jeg også lyst til å lese Borderline og Fasadefall av Liza Marklund, slik at jeg er klar for den aller siste boken i serien om Annika Bengtzon, som kommer på norsk til høsten.