På vei mot femsifret

BOK365s følger nummer 9000 ble Sissel Merete Bjørkli.

Nyttårshelgen rundet BOK365 ni tusen som «liker» og følger oss på Facebook. Den økende interessen er både oppmuntrende og gledelig for oss som arbeider med å formidle litterære nyheter og informasjon fra bokbransjen.

Nr 9000: Sissel Merete Bjørkli

Tradisjonen tro gir vi bort en bokpakke til den som bryter tusentallet. Denne gang ble vinneren Sissel Merete Bjørkli, scenekunstner fra Oslo. Sissel kan ikke huske at hun har vunnet noe tidligere – og blir derfor ekstra glad da vi melder beskjed.

To av fjorårets debutanter

Ønsket: Ingvild Lothe

Bjørkli elsker samtidslyrikk og valget faller denne gang på Ingvild Lothes kritikerroste debutsamling fra i fjor og til den vakre tittelen Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt, (Kolon).

– Jeg bare vet at jeg vil le og gråte i ren gjenkjennelse når jeg leser diktene igjen og igjen, sier Bjørkli.

Ønsket: Marie Aubert

Er man først glad i lyrikk, er det lett også å like novellene til fjorårets kanskje mest omtalte og feirede debutant: Marie Auberts Kan jeg bli med deg hjem, (Oktober). Bjørkli har ønsket seg denne boka lenge:

– Jeg gleder meg til å kjenne på min egen flauhet når jeg leser denne, sier hun.

 

Skarstein om Ingstad

Ønsket: Frode Skarstein

Når vi kommer til sakprosa blir det vanskeligere. Dette ettersom herværende fra BOK365 viser seg være av nisseluesorten. Da Sissel velger seg praktboka Atlas of human anatomy and surgery av J. M. Bourgery & N. H. Jacob, får hun til svar at her er det kun norsk som gjelder.

Vi finner likevel tonen. Hva er vel mere norsk enn Helge Ingstad? Etter utvekslinger av noen hyggelige minner og anekdoter om Ingstad og hans kone, arkeologen Anne Stine Ingstad, blir vi enige om å låse Frode Skarsteins kritikerroste Helge Ingstad – en biografi (Spartacus, 2010).

 

God leselyst til Sissel Merete, og takk til alle som følger oss direkte på www.bok365.no, eller indirekte via facebook www.facebook.com/bok365/.

 

***

Foto av Ingvild Lothe: Stephen Butkus
Foto av Marie Aubert: Anna Aubert
Foto av Frode Skarstein: UIS
Foto av Sissel Merete Bjørkli: Privat