Ørstavik-dobbel til Sverige

Hanne Ørstaviks kritikerroste romaner Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux og På terrassen i mørket er solgt til det svenske forlaget Kabusa. Forlaget planlegger å utgi bøkene i løpet av våren 2016.

På terrassen i mørket utkom her hjemme i september, og var en av de nominerte til Brageprisen 2014 i kategorien skjønnlitteratur for voksne. Boken fikk strålende mottagelse i pressen: «Jeg måtte skrive denne anmeldelsen med hatt på, slik at jeg kunne ta den av meg … Modig om kjærlighetens aller innerste, uten kompromiss,» skrev Mari Nymoen Nilsen i VG.

«En roman som virkelig treffer der det gjør vondt. Få norske forfattere har stilistisk tålmodighet og grundighet nok til å finne veien dit,» mente Bernhard Ellefsen i Morgenbladet.

 

Norsk litterær gullalder

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux utkom i fjor høst til svært gode anmeldelser. Boken havnet på mange Årets beste bøker-lister, og ble nominert til P2-lytternes romanpris. I Expressen, en av Sveriges største aviser, skrev litteraturviter Victor Malm at han kunne se begynnelsen på en litterær gullalder i Norge. Han trakk frem fire eksempler på denne gullalderen, og Ørstaviks roman var et av dem: «boken er virkelig et glansnummer, som viser at hun kontrollerer midlene for denne intime og nære fortellingen bedre enn noen av de andre … kanskje den beste skildring av seksuell frustrasjon jeg har lest overhodet.»