– Opptrer som bok-Norges nye sheriff

Dagbladets Fredrik Wandrup mener Åmås & Co mangler visjoner for litteraturpolitikken.

«Fremskrittspartiet fikk ikke Kulturdepartementet. Det bare  virker sånn. I løpet av sine første måneder ved makten, har statsråd Torhild  Widvey og statssekretær Knut Olav Åmås (bildet), som mange oppfatter som en minister  forkledt som ministerens assistent, klart å erte på seg kulturfolket generelt,  og de som sysler med litteratur i særdeleshet,» skriver Fredrik Wandrup i Dagbladet.

Sist helg har Åmås måttet tåle kritikk både fra Erik Fosnes Hansen i Aftenposten og Tom Egil Hverven i Klassekampen. Sistnevnte mener at Åmås er «mer preget av handlekraft enn tankekraft».

Nå følger altså Wandrup opp i Dagbladet. Han synes det er trist å se at Kulturdepartementet nå går løs på et byggverk som åpenbart har fungert og som har gitt oss en samtidslitteratur andre nordiske land misunner oss: «Vi snakker om en politikk uten  visjoner, som er det motsatte av konstruktiv og inspirerende, som snarere skaper  utrygghet, tristhet og hoderystende fortvilelse. Man blir sittende igjen og lure på om Widvey &  Åmås overhodet har noe synspunkt på hva som er litteraturens rolle  i samfunnet.»

 

(Foto: Kulturdepartementet)