Blir nye redaksjonssjefer i Cappelen Damm

Norges største sakprosaforlag styrkes ytterligere med to nye redaksjonssjefer: Marianne Ihlen og Finn Totland.

Cappelen Damm er Norges største sakprosaforlag og utvider nå forretningsområdet med to nye redaksjonssjefer: Finn Totland og Marianne Ihlen.

– Marianne Ihlen og Finn Totland har begge lang erfaring og vil bidra til å styrke Cappelen Damms viktige sakprosaportefølje, fastslår forlagsdirektør Elisabeth Steen.

 

Natur og kultur

Finn Totland er utdannet litteraturviter og har tidligere jobbet blant annet i Samlaget og Forlaget Press. Totland skal lede avdelingen for natur- og kulturbøker i Cappelen Damm og tiltrer stillingen 1. oktober.

– Å få være med på å bygge opp et nytt felt i en allerede stor og dyktig sakprosaavdeling i Norges største sakprosaforlag er en mulighet og utfordring jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg gleder meg til å bli kjent med de gode forfatterne i Cappelen Damm og mine nye kollegaer, sier Finn Totland.

 

– Svært kompetente

Marianne Ihlen er cand.philol og har lang og bred erfaring med innenfor faktaforleggeriet. Ihlen er allerede godt varm i forlagshuset: Hun kommer fra stillingen som redaktør i Cappelen Damms faktaredaksjon, hvor hun har jobbet i ti år. Ihlen skal lede avdelingen for fakta- og hobbybøker i forlaget.

– Vi ansetter nå to nye og svært kompetente ledere. De skal sammen med vårt øvrige, sterke sakprosateam ivareta og videreutvikle forlagets brede og viktige sakprosaportefølje, sier forlagsdirektør Elisabeth Steen. Totland og Ihlen skal sammen med Ingebrigt Waage Hetland, redaksjonssjef for dokumentar/samfunn, og Anne Søyland, redaksjonssjef for helse/livsstil, lede hvert sitt fagområde innenfor sakprosa.