Nye medlemmer i Cappelen Damm-styret

Adele Matheson Mestad og Anne Lise Waal er nye medlemmer i Cappelen Damm-styret. (Foto: Lina Hindrum)

Adele Matheson Mestad og Anne Lise Waal er nye medlemmer i Cappelen Damm-styret.

Direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter og tidligere medlem av ytringsfrihetskommisjonen, Adele Matheson Mestad er valgt inn i Cappelen Damm-styret. Det samme er medgründer av AI-selskapet Aiba, sivilingeniør og start-up-profil Anne Lise Waal.

– Jeg har dyp respekt for den historien dette forlaget representerer, og jeg går inn i dette med nysgjerrighet og ambisjoner. Jeg er spent på hvordan de strategiske diskusjonene i en så viktig institusjon som Cappelen Damm er, både når det gjelder forlagets fremtidige rolle og kanskje særlig på forretningsutvikling og teknologi. Også håper jeg min erfaring og kompetanse kan være et bidrag inn i de samtalene, sier Anne Lise Waal.

Waal var tidligere teknologidirektør i det norske vekstselskapet Attensi, og ledet selskapet fra 5-250 ansatte, gjennom ekspansjon til Storbritannia, Tyskland og USA. Selskapet utvikler en teknologiplattform for spill- og simuleringsbasert opplæring til næringslivet.

Ytringsfrihet er grunnplanken i forlaget

Jurist og menneskerettighets-direktør Adele Matheson Mestad var medlem av Ytringsfrihetskommisjonen og har blant annet markert seg som en ledende faglig stemme i spørsmål om alt fra hatefulle ytringer til teknologiens påvirkning på ytringsfriheten.

– Ytringsfrihet handler ikke bare om friheten til å si det man mener, men å gjøre ytringsrommet tilgjengelig og større. Jeg oppfatter det som selve bunnplanken i et forlag som Cappelen Damm. Gjennom sin publisistiske historie og fremtidige samfunnsoppdrag er utfordringen å bære frem flere av vår tids viktigste stemmer, gjennom litteraturen. Forlaget har også et viktig samfunnsoppdrag i utviklingen av gode lærebøker og læringsressurser på nett, som er byggesteiner i barns rett til utdanning. Jeg gleder meg til å ta fatt på styrejobben, sier Adele Matheson Mestad.

Fornøyd

Egmonts konsernsjef svært fornøyd

Cappelen Damm er heleid av Nordens ledende mediekonsern, Egmont. Konsernsjef Steffen Kragh er svært fornøyd med at Matheson Mestad og Waal har takket ja til styrevervet.

— Det er akkurat denne kompetansen Cappelen Damm trenger. Forlagets medarbeidere og ledelse har gjort en fantastisk jobb de siste årene for å befeste posisjonen som Norges største og viktigste forlag. Jeg er sikker på at Matheson Mestad og Waal med sin kompetanse vil styrke Cappelen Damm når vi skriver et nytt kapittel i forlagets stolte historie.

Kragh har vært styreleder i Cappelen Damm til nå, men overlater ledervervet til sin danske kollega Lars Boesgaard, som har vært styremedlem, og som leder forlaget Lindhardt & Ringhof. Kragh blir værende i styret.

Styret i Cappelen Damm:

Lars Boesgaard – Styrets leder (fra 23.6)

Steffen Kragh – Styremedlem (fra 23.6)

Anne Carine – Tanum Styremedlem

Adele Matheson Meder – Styremedlem (fra 23.06)

Anne Lise Waal – Styremedlem (fra 23.06)

Martin Austnes – Styremedlem (ansattrepresentant)

Knut Vegard Bergem – Styremedlem (ansattrepresentant)

Wenche Grønmyr – Styremedlem (ansattrepresentant)