Ny redaktør i norskavdelingen

NY ASCHEHOUG-REDAKTØR: Iris Furu.

Iris Furu (37) er ansatt som ny redaktør for norsk skjønnlitteratur i Aschehoug.

– Å, som jeg gleder meg til å starte! Aschehougs forfattere har i fabelaktige 150 år gitt lesere stor og spennende litteratur. Det er det en ære å få være en del av. Jeg går til oppgaven som redaktør for norsk skjønnlitteratur med glede, nysgjerrighet og nyjusterte lesebriller. Dette blir moro!, sier Iris Furu.

Hun kommer fra stillingen som redaktør for sakprosa i Aschehoug der hun har jobbet siden 2019. Furu har tidligere jobbet med tekst og formidling i mange år, blant annet som seniorrådgiver i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Hun er utdannet master i retorikk med litteraturvitenskap fra Bergen og Oslo. I 2016 ga hun ut Husmorboka: Et gjensyn med Norges glemte arbeidsplass på Humanist forlag, og hun er i tillegg kjent fra spalten Kuriosa i tidsskriftet Prosa.

 – Den komplette redaktør

Forlagssjef for Aschehoug Skjønnlitteratur, Nora Campbell, er også strålende fornøyd:

– Vi kunne ikke ønsket oss et bedre tilskudd til redaksjonen. Jeg er overbevist om at Furu er unikt godt egnet til å løfte forlagets nåværende og fremtidige skjønnlitterære forfattere i årene som kommer. Vi kjenner Furus kvalifikasjoner som redaktør gjennom hennes innsats i Aschehougs sakprosaredaksjon de siste fire årene. Samtalene vi har hatt den siste tiden har vist at hennes litterære teft, tankekraft og innsikter er i særstilling. Hun står også svært høyt i kurs blant forfatterne sine. Den komplette redaktør, rett og slett.

Furu starter i jobben 1. august.